; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Fii cuminte cristofor

„Fii cuminte, Cristofor!”, un spectacol cu Tania Popa, diseară, la TVR 2

01 September 2014

TVR a programat luni, 1 septembrie, de la ora 19.45, difuzarea pe TVR 2 a spectacolului cu piesa „Fii cuminte, Cristofor!' de Aurel Baranga, în regia Dianei Lupescu, o producţie a Teatrului „George Ciprian' din Buzău, înregistrată în studiourile TVR.

fii cuminte cristofor

„Imaginează-ţi o seară de bal: lumina policandrelor, fiecare bărbat la braţ cu soţia, iubita, logodnica, perechile înşirate frumos… La un moment dat, cel care conducea dansul bătea bastonul în podea şi dădea o comandă… Un pas înainte, doi paşi înapoi, reverenţă… După care urma altă comandă: Schimbaţi partenerele! Şi unde tu erai la braţ cu soţia, te pomeneai cu o necunoscută, care-ţi întindea mâna fermecată şi-ţi spunea „Unde ai fost, iubitule, atâta timp? Te-am aşteptat atât de mult!'… Şi sub lumina policandrelor se iscau iubiri de-o secundă, până când o nouă comandă rupea vraja…' este una dintre replicile Ancăi din piesa „Fii cuminte, Cristofor!' de Aurel Baranga.

Două scrisori, un cadril şi un joc de Belotă pun pe jar liniştea a două cupluri, într-un spectacol ca o lecţie de viaţă. Maestru de compoziţii muzicale, Cristofor Bellea este un bărbat în a cărui căsnicie s-a instalat monotonia… Prietenul său, Valeriu Stambuliu, este soţul talentatei actriţe Anca Stambuliu şi profesor de limba română, cu studii de specialitate în lingvistică comparată.

Visul lui este să devină şeful unei catedre de limba… malgaşă. În încercarea de a o cuceri pe Anca, soţia prietenului său, Cristofor îşi convinge propria soţie, Ema, să plece din oraş. Şansele unei aventuri fără riscuri şi fără consecinţe cresc în momentul în care Valeriu primeşte vestea neaşteptată că trebuie să plece la Craiova pentru a prezida comisia unui examen de bacalaureat. Anca şi Ema nu sunt sigurele femei din viaţa compozitorului, doamna Sava fiind o problemă în plus pe care nestatornicul Cristofor trebuie să o gestioneze.

În distribuţie: Ada Navrot (în rolul Victoriei Sava), Tania Popa (Ema Bellea / Anca Stambuliu), Ion Grosu (Cristofor Bellea), Cristian Nicolaie (Valeriu Stambuliu).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare