Homepage  / Cinema

Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2023. Filmele importante care așteaptă undă verde

Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2023. Filmele importante care așteaptă undă verde

de Andreea Hentea,

Zeci de jucători din industria filmului se întreabă în acest moment dacă marile vedete și regizorii selecționați la Festivalul de la Veneția, care se apropie rapid, vor primi de la sindicatele scenariștilor și actorilor (care se află încă în grevă) undă verde pentru a participa.

Acordurile interimare încheiate de cele două sindicate au constituit un punct de mare interes în ultimele săptămâni, deoarece acestea sunt cele care le permit unor producții să-și înceapă campaniile de promovare. Festivalul internațional de film de la Veneția începe pe 30 august, iar singurele proiecte cărora li s-a acordat, deocamdată, permisiunea de promovare sunt „Ferrari”, de Michael Mann și „Dogman”, de Luc Besson, scrie variety.com. Este încă neclar, în schimb, dacă distribuțiile celor două filme, în frunte cu Adam Driver și Penélope Cruz, respectiv cu Christopher Denham („Oppenheimer”) și Caleb Landry Jones, vor fi prezente la Veneția, la faimosul Palazzo del Cinema.

Liderii sindicatelor scenariștilor și actorilor de la Hollywood au declarat că au primit deja sute de cereri legate de acordurile interimare, lăsând, cu toate acestea, fără răspuns mulți directori de marketing și impresari. În condițiile în care filmările sunt majoritar întrerupte pe perioada grevelor, iar cele mai multe companii își strâng cureaua, planurile de călătorie de ultim moment reprezintă o mare provocare. După cum a afirmat cineva, participarea la această ediție a festivalului italian „nu va fi deloc ieftină”. Reprezentanții celor două sindicate nu au făcut niciun comentariu pe această temă.

Așteptare încordată

Deși încă nu se știe exact ce filme vor beneficia de acorduri, există mai multe titluri în selecția oficială de la Veneția care au distribuții sonore și care au beneficiat deja de o promovare eficientă. „Priscilla”, al Sofiei Coppola, este cel mai notabil dintre ele, avându-i pe Cailee Spaeny și Jacob Elordi în rolurile principale, ale emblematicilor Priscilla și Elvis Presley. Distribuitorul filmului, compania A24, a primit dreptul de a realiza noi titluri, de exemplu, dar încă nu a primit undă verde pentru ca vedetele din „Priscilla” să pornească spre Veneția.

În așteptare se află și „Memory”, filmul lui Michael Franco, o dramă romantică centrată în jurul demenței, cu Jessica Chastain, Peter Sarsgaard și Merritt Wever. Ava DuVernay a regizat un nou film, „Origin”, inspirat de apreciatul roman „Caste”, de Isabel Wilkerson, cu Aunjanue Ellis-Taylor, Jon Bernthal și Vera Farmiga. Unul dintre cele mai bine păzite, dar anticipate titluri este „Aggro Dr1ft”, cel mai recent film al lui Harmony Korine, cu celebrul muzician Travis Scott în rolul principal, alături de celebrul actor spaniol Jordi Mollà. Toate aceste filme sunt de vânzare și, după cum a scris Variety la începutul acestei săptămâni, va trebui să-și găsească cumpărători care acceptă noile cerințe contractuale ale sindicatelor SAG-AFTRA.

Printre filmele majore selectate la Veneția, care au o mulțime de vedete pe generic și care au obținut deja drepturile de distribuție se numără „Maestro”, cu Bradley Cooper și Carey Mulligan (regizat, de asemenea, de Bradley Cooper) și cel mai recent film al lui Yorgos Lanthimos, „Poor Things”, cu Emma Stone și Mark Ruffalo în rolurile principale.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton