; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Gala de Inchidere ANONIMUL 11

Festivalul “Anonimul” și-a ales câștigătorii

18 August 2014

Duminică seara, la Arena Verde Stop din București, după concertul trupei Urma, a avut loc Gala de Închidere a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune filme, conform voturilor exprimate de public pe parcursul celor şase filme de Festival.

Gala de Inchidere ANONIMUL 11

Credit foto: Maria Brandusa Balan

Astfel, s-au decernat următoarele premii:

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație merge în Germania, la „Wedding Cake', regia Viola Baier. Premiul a fost acordat de Liviu Jicman, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, oferit de HBO, a revenit filmului „Excursie' (România), în regia lui Adrian Sitaru şi a fost decernat în prezenţa actorilor Adrian Titieni şi Eric Aradits.

Premiul special Ovidiu Bose Paștină, acordat de Fundaţia Anonimul, a revenit scurtmetrajului de ficţiune „Omul', în regia lui Brigitte Drodtloff şi a fost înmânat regizoarei de Irina-Margareta Nistor.

Un premiu special, care în ultimii doi ani a fost acordat regizorilor Andrei Dobrescu și Daniel Sandu, pentru perseverenţa şi curajul de a-și urma visul, a fost câștigat anul acesta de către The Maw Naing, regizorul filmului „The Monk', care a realizat primul lungmetraj independent din ultimii 50 de ani în Burma.

Trofeul ANONIMUL 2014 pentru Cel mai bun lungmetraj a fost câştigat de „Remote Control' (Mongolia–Germania),şi a fost acceptat de regizorul filmului, Byamba Sakhya.

Gala de Închidere a fost urmată de proiecția filmului „A Most Wanted Man', în regia lui Anton Corbjin, precum și a filmelor câștigătoare.

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române- coproducător, a avut loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare