; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Festivalul “Anonimul” a ajuns la cea de-a VII-a ediţie

29 July 2010
Juliette Binoche si William Shimell in pelicula "Duplicatul"

Juliette Binoche şi William Shimell în pelicula "Duplicatul"

Cea de a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent „Anonimul' începe pe 9 august cu proiecţia în premieră în România a celui mai recent film al regizorului iranian Abbas Kiarostami, Duplicatul', premiat la Cannes pentru cea mai bună actriţă – Juliette Binoche.

Filmul urmăreşte întâlnirea dintre un bărbat şi o femeie într-un sat italian din sudul Toscanei. Bărbatul, scriitor britanic, tocmai a susţinut o prezentare în cadrul unei conferinţe; femeia, de origine franceză, deţine o galerie de artă: o poveste universală care s-ar putea întâmpla oricui şi oriunde.

În cadrul parteneriatului HBO – Festivalul de Film Anonimul, în seara HBO se prezintă “Temple Grandin” în regia lui Mick Jackson, nominalizat la nu mai putin de 15 premii Emmy – printre care pentru cea mai bună regie pentru o miniserie, film sau producţie dramatică, cea mai buna actriţă în rol principal într-o miniserie – Claire Danes şi cel mai bun scenariu pentru o miniserie, film sau producţie dramatică.

În cadrul serii HBO, va fi prezentat şi The Shukar Collective Project, în regia lui Matei Alexandru Mocanu, ce urmăreşte un proiect nu numai muzical, ci unul care surprinde şi interacţiunea a două culturi profund diferite: vechi şi nou, tradiţional şi avangardist, muzica electronică şi muzica realizată cu linguri şi butoaie.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare