Homepage  / Seriale

Fellow Travelers, tot ce știm despre noul serial cu Jonathan Bailey, actorul din Bridgerton

Fellow Travelers, tot ce știm despre noul serial cu Jonathan Bailey, actorul din Bridgerton
7

de Andreea Hentea,

Unul dintre cei mai noi seducători ai ecranului, fermecătorul Jonathan Bailey, care și-a câștigat nenumărate admiratoare după rolul vicontelui Anthony Bridgerton din serialul Netflix „Bridgerton”, joacă un personaj cu totul diferit în serialul „Fellow Travelers”, care se va lansa în această toamnă.

Recent, site-ul townandcountrymag.com a pus cap la cap toate datele despre „Fellow Travelers”, noua producție creată de Ron Nyswaner (nominalizat la Oscar pentru scenariul celebrului film „Philadelphia”). Serialul este o dramă de epocă plasată în anii ʼ50 la Washington, care urmărește legătura secretă dintre cei doi protagoniști ai săi, Timothy Laughlin (Jonathan Bailey) și Hawkins Fuller (Matt Bomer). Desfășurată în epoca mccarthystă, povestea are inclusiv accente de thriller politic.

O poveste care acoperă câteva decenii

„Fellow Travelers” este ecranizarea ficțiunii istorice omonime scrise de Thomas Mallon. Iată, pe scurt, povestea din carte: „Suntem în Washingtonul anilor ʼ50, o lume a ideologiei libere și a dosarelor secrete, dominată de personalități precum Richard Nixon, Lyndon Johnson și Joe McCarthy. Timothy Laughlin, proaspăt absolvent de facultate și catolic devotat, este dornic să se alăture cruciadei împotriva comunismului. Angajat la Departamentul de Stat, tânărul este puternic impresionat de Hawkins Fuller, o persoană care îi va schimba viața”.

În timp ce McCarthy stă cu ochii pe „elementele subversive” din instituțiile guvernamentale, Laughlin și Fuller trăiesc o poveste cu puternice elemente dramatice, dar și cu momente neașteptate de umor și prospețime. Povestea se desfășoară de-a lungul a patru decenii, surprinzând protestele din anii ʼ60 împotriva războiului din Vietnam, febra disco și consumul de droguri din anii ʼ70, dar și criza declanșată de SIDA în anii ʼ80.

În distribuția serialului îi mai regăsim pe Linus Roache în rolul senatorului Wesley Smith, care îi este ca un tată și un adevărat mentor lui Hawkins, pe Allison Williams, care o joacă pe fiica lui, Lucy, și pe Jelani Alladin, interpretul jurnalistului Marcus Hooks.

Jonathan Bailey, un talent precoce

Filmările la „Fellow Travelers” au avut loc între lunile iulie și decembrie 2022, iar serialul va fi distribuit de Paramount+ și Showtime. Jonathan Bailey a filmat concomitent și pentru sezonul al treilea din serialul Netflix „Bridgerton”, făcând naveta între Canada și Marea Britanie în tot acest timp.

Actorul britanic născut la Oxford în 1988 este cunoscut pentru rolurile foarte variate din teatru și film și pentru talentul său manifestat precoce. Jonathan Stuart Bailey s-a hotărât să devină actor la cinci ani, după ce bunica lui l-a dus să vadă spectacolul de teatru „Oliver!”, montat la Londra. Nu după mult timp a intrat în prestigioasa trupă Royal Shakespeare Company, iar prima sa apariție pe scenă a fost în producția școlară „Arca lui Noe”. La opt ani l-a jucat pe Gavroche în spectacolul „Mizerabilii”, montat în West End. De atunci, a apărut atât în montări după piese contemporane, dar și în adaptări după texte clasice, ca „Othello” sau „Regele Lear”. În 2019 a câștigat prestigiosul premiu Laurence Olivier pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, în spectacolul muzical „Company”, al strălucitului Stephen Sondheim.

Photocall du défilé Ami automne-hiver 2022/2023 dans le cadre de la Fashion Week de ParisIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Cariera în televiziune a lui Jonathan Bailey cuprinde serialul „Leonardo” (lansat în 2011), o comedie de aventuri simpatică în care l-a interpretat chiar pe Leonardo Da Vinci, drama polițistă marca ITV „Broadchurch”, serialul „Doctor Who”, dar și serialul de comedie „Crashing”.

Recunoașterea sa internațională a venit o dată cu rolul lui Anthony, vicontele de Bridgerton din popularul serial Netflix „Bridgerton”, dar îl putem vedea și în primul sezon dintr-un alt serial de succes, „Jack Ryan”, difuzat de platforma Amazon (al cărui ultim sezon, al patrulea, are premiera pe 30 iunie).

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton