Modifica setarile cookie
Homepage  / Nu rata!

Faună, floră și un pic de umor, la BBC Earth în iunie

de Redactia Tvmania

De la ocean, în deșert și până în iarna din Alaska, BBC Earth oferă în luna iunie diversele fațete ale planetei Pământ, chiar și în varianta umoristică, în seria „Planeta rotundă”.

 

Oceanul Atlantic: cel mai sălbatic ocean de pe Pământ

Sezonul 1 (3 episoade)

Începând de duminică, 5 iunie, ora 18.00.

Descoperiți misterele Oceanului Atlantic în toate ipostazele sale – de la adâncimile cele mai întunecate la coastele și insulele sale – și aflați mai multe despre oamenii, flora și fauna ale căror vieți sunt modelate de ritmul său.

Oceanul Atlantic este un ocean pe care toată lumea crede că îl cunoaște, însă ceea ce se vede de pe mal este numai o mică parte a poveștii sale. Acest documentar ne duce într-o călătorie incredibilă de la nord la sud, din Africa în Brazilia, purtați de curenți și de vânt sute de mii de mile, întâlnind nenumărate popoare și ajungând la adâncimi de peste 8.000 de metri.

Documentarul surprinde întregul romantism, puterea brută și frumusețea spectaculoasă a Atlanticului pe măsură ce îi explorează caracterul, calitățile și ecologia celor trei zone diferite ale sale – partea de nord, cea tropicală și cea de sud – și dezvăluie poveștile captivante ale celor conectați intim la acesta.

 

Viața în condiții extreme

Sezonul 1 (4 episoade)

Începând de duminică, 12 iunie, ora 18.50.

Davina McCall cercetează modul în care animalele supraviețuiesc în medii ostile, vizitând unele dintre cele mai fierbinți, reci, adânci și umede locuri de pe Pământ, pentru a experimenta viața în condiții extreme.

Călătoria sa începe în deșerturile fierbinți ale Namibiei, un loc în care se regăsește o faună incredibil de diversă în ciuda temperaturilor extreme și a lipsei apei. În timpul petrecut acolo, Davina se ia la întrecere cu un ghepard, petrece noaptea între dunele de nisip și, alături de boșimani, află care sunt abilitățile pe care aceștia le-au dezvoltat pentru a putea supraviețui.

În cel de-al doilea episod, Davina călătorește în Insulele Azore din mijlocul Oceanului Atlantic, pentru a investiga modul în care animalele fac față modificărilor de presiune atmosferică sub apă.

În episodul trei, ea vizitează arhipelagul norvegian Svalbard de pe Cercul Arctic, pentru a vedea cum se descurcă animalele care trăiesc acolo la temperature de -40°C.

În cel de-al patrulea și ultimul episod, Davina vizitează uimitoarele jungle din Costa Rica, unde află că, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai umede locuri de pe planetă, în acest habitat trăiesc în jur de 500.000 de specii de animale. După ce află mai multe despre maimuțele păianjen, broaștele săgeată otrăvitoare și tarantulele, Davina încearcă să petreacă o noapte sus, în vârful unui copac din pădurea tropicală – până când un fulger o forțează să își schimbe planurile…

 

Planeta rotundă

Sezonul 1 (10 episoade)

Începând de luni, 20 iunie, ora 19.50.

Istorie naturală alături de Matt Lucas! Însă nu chiar așa cum v-ați închipui! Acest documentar apelează la arhiva de istorie naturală a BBC, pentru a spune cele mai bune povești ale planetei Pământ într-un mod cu totul diferit și ireverențios, într-o combinație reușită a umorului cu informații extraordinar de interesante.

Un documentar de istorie naturală care ne prezintă imagini de arhivă într-un format inedit și amuzant.

 

Sub zero grade

Sezonul 4

Luni, 27 iunie, ora 22.00.

Lupta pentru supraviețuire continuă pentru Sue Aikens, Jessie Holmes, Glenn Villaneuve și familia Hailstone, odată cu revenirea iernii în Alaska. Acești oameni temerari trebuie să facă față reliefului neprietenos și condițiilor dure, pentru a fi cu un pas înaintea provocărilor Mamei Natură.

În acest sezon, familia Hailstone primește o scrisoare care include titlurile de proprietate asupra câtorva acri de teren situați în Noorvik, pe care Agnes i-a moștenit de la bunicii ei. Astfel că aceștia se decid să muncească din greu pentru a dezvolta terenul și încep să construiască fundația unei structuri permanente pe acest teren. Este un loc încărcat de emoție pentru Agnes, pe care speră să îl lase moștenire fiicelor sale.

Între timp, în Nenana, Jessie Holmes trebuie să se grăbească deoarece sezonul de vânătoare de elan se apropie de final. Acesta merge câteva mile în susul râului, își stabilește tabăra și așteaptă apusul – atunci când activitatea elanilor este la nivelul cel mai ridicat – însă, odată cu lăsarea întunericului, devine clar că Jessie nu este singurul prădător din zonă.

Documentarul ne prezintă felul în care trăiesc locuitorii Alaskăi, urmând legi nescrise care le dictează cum să obțină și să se folosească de cele absolut necesare vieții – elemente vitale pentru supraviețuirea în cele mai dure medii arctice.

 

Forțele naturii

Sezonul 1 (5 episoade)

Începând de miercuri, 29 iunie, ora 22.00.

Acest documentar propune telespectatorilor un tur al planetei noastre, dezvăluind secretele Pământului, ascunse în spatele frumuseții sale uimitoare, și, în cele din urmă, ceea ce face ca lumea noastră să funcționeze.

În plus, acesta ne oferă răspunsuri la întrebări aparent simple despre planeta pe care trăim, pentru a scoate la iveală adevăruri mai adânci despre cosmos și forțele naturii ce stăpânesc totul. Prezentându-ne călătorii în locații incredibile de pe glob, creaturi și medii modelate de aceste forțe ale naturii, documentarul ne dezvăluie și felul în care oamenii fac parte din această lume, prin intermediul unor episoade organizate tematic în funcție de culori, mișcare, forme și elemente.

Cu o perspectivă și o înțelegere unică a minunilor naturii, acest documentar ambițios răspunde la întrebări precum „De ce este apa albastră?”, „Cum poate o formă sfida gravitația?” și „De ce fac albinele fagurii hexagonali ?” și prezintă uriașele forțe care îi conferă lumii noastre vibrație și diversitate.

 

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te