; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Fata frumoasa a tenisului

08 June 2009

La 19 ani, Sorana Cirstea are lumea la picioare: e frumoasa, deja cunoscuta si autoare a celei mai bune performante din tenisul feminin romanesc in ultimul deceniu.

“Are potential sa urce intre primele 10 jucatoare din lume”. Asa o caracterizeaza Virginia Ruzici, castigatoare la Roland Garros in 1978, pe Sorana Cirstea, succesoarea ei din editia 2009 a turneului parizian. Pustoaica fascinata de scriitura lui Marc Levy si entuziasta a sesiunilor de shopping in magazinele din Paris si-a bagat in poseta, anul acesta, 360 de puncte WTA si 132.500 de euro la turneul de Mare Slem al Frantei. Plus un sfert de finala care inseamna nu numai cea mai buna performanta personala, dar si cel mai rasarit rezultat bifat de fetele din Romania de la Irina Sparlea incoace (“sfert” la US Open, in 1997).

Rezultatul de la Paris se cere confirmat peste cateva zile, cand la Londra incepe turneul de la Wimbledon. “Soranei ii place iarba. Cred ca la Londra va fi la fel de in forma ca si la Paris”, estimeaza Alina Tecsor, antrenoarea noii vedete a tenisului romanesc.
“Ion”, mai dificil ca Jelena Jankovici.

Dincolo de schimburile spectaculoase de mingi si de victoria-surpriza cu sarboaica Jelena Jankovici (numarul cinci mondial), Sorana ramane insa – dupa cum o descriu colegii de clasa – modesta si sarguincioasa, pe cap cu toate problemele unei fete de 19 ani. Si-a amanat Bacalaureatul, se teme de profesorii exigenti, desluseste “Enigma Otiliei” si incearca sa afle de ce Ion a ascultat glasul pamantului si nu pe cel al iubirii. Dar isi face timp sa ne invadeze micile ecrane, cu marile ei performante pe teren.

de Matei Udrea

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare