; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Elena Lasconi

“Fără carte, fără viitor” – o ediție specială “România, te iubesc!”

15 November 2015

România, te iubesc!' pregătește în această duminică, de la ora 18.00, o ediție specială care concentrează cele mai importante subiecte ale campaniei Fără carte, fără viitor', realizată de Elena Lasconi, corespondent Știrile Pro TV.

Elena Lasconi

Aproape 40% dintre elevii de 15 ani care se duc la școală sunt semianalfabeți. Recunosc litere, pot alcătui și citi cuvinte, dar nu le înțeleg sensul. În ultimii 25 de ani s-a tot vorbit despre reforme în educație, dar nicio decizie nu a reușit să rezolve problemele sistemului educațional sau să îl aducă mai aproape de zilele noastre.

Fara carte, fara viitor

Avem olimpici, ne place să ne lăudăm și să ne pozăm cu ei, dar, pe de altă parte, suntem rușinea Europei la capitolul analfabetism și abandon școlar. Există peste 300.000 de copii analfabeți în România și alți peste 100.000 în afara sistemului de educație. Sunt copii care trăiesc în întunericul neștiinței. Copii săraci, condamnați la o viață mizeră și, de multe ori, la sclavie. Sunt munciți de părinți încă din momentul în care deprind primele comezi. Acești copii sunt, teoretic, cei care ar trebui să contribuie la pensiile noastre. La țară se contopesc practic toate bubele' sistemului românesc. Sărăcia, multe cadre didactice fără vocație de dascăl, școli mai vechi de un secol – un pericol pentru oricine pășește în ele – școli izolate, drumuri care arată ca o arătură bătute zilnic de copii de o șchioapă și o mare nepăsare din partea autorităților!', a declarat Elena Lasconi.

Duminică, la România, te iubesc!', telespectatorii vor descoperi care sunt repercusiunile acestei realități ignorate de autorități: România, ca stat, poate pierde miliarde de euro în următorii zece ani din cauza unui sistem cu lipsuri. Vor afla, de asemenea, cum este afectată componenta umană: anual, cele câteva zeci de mii de copii care renunță la carte își semnează condamnarea la un trai în mizerie și întuneric.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare