Homepage  / Seriale / Seriale americane

Fanii au făcut petiție ca serialul de epocă „Sanditon” să aibă și sezonul 2

Fanii au făcut petiție ca serialul de epocă „Sanditon” să aibă și sezonul 2

de Redactia Tvmania

Serialul britanic de epocă „Sanditon”, difuzat la noi de Happy Channel, are un final care a nemulțumit mulți telespectatori în Anglia și SUA. 

 

Mini-seria „Sanditon”, inspirată de ultimul roman – rămas neterminat – al lui Jane Austen, are doar opt episoade, care s-au terminat la Happy Channel duminică seară, pe 17 mai. Producția a fost difuzată în Marea Britanie toamna trecută, iar la americani în primăvară și, pe ambele maluri ale Atlanticului, a stârnit controverse cu finalul ei abrupt.

 

Așa se face că fanii nemulțumiți au pus de-o petiție online, semnată până acum de aproape 60.000 de oameni, petiție în care cer să fie produs și sezonul 2. Din păcate, eforturile lor au rămas fără răspuns, motivul fiind unul foarte pragmatic: serialul nu a avut audiențele scontate. În plus, este și scump de produs, datorită scenografiei, costumelor de epocă și locurilor de filmare. 

 

Încercând să explice finalul primului sezon, scenaristul și producătorul Andrew Davies, o autoritate în materie de adaptări după Jane Austen și cel care a scris povestea pornind de la personajele abia schițate din romanul rămas neterminat, a declarat: „Nu știu dacă se înțelege din fața micului ecran, dar chiar contam pe faptul că vom face și sezonul 2”. 

 

Astfel că, din păcate, sunt șanse minime să vedem cum ar fi continuat povestea de dragoste dintre Charlotte Heywood (Rose Williams), o tânără deșteaptă, dar cam impulsivă, și fermecătorul Sidney Parker (Theo James), care se cunosc și se îndrăgostesc la Sanditon, un orășel de la malul mării din Anglia perioadei 1811-1820. 

 

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton