; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Familia Lăptaru aduce umorul în „Aniela”

01 February 2010

Situaţiile comice prin care trec membrii familiei Lăptaru, Mitică, Polixenia şi Coana Chiva, în primul serial românesc de epocă, „Aniela', fac deliciul telespectatorilor.

De cele mai multe ori, într-un serial sau într-o telenovelă, există unele personaje secundare care prind mai bine la public decât protagoniştii. Acesta este şi cazul familiei Lăptaru care a reuşit să condimenteze serialul „Aniela', difuzat în prezent de postul Acasă (care aniversează 12 ani pe 2 februarie). Astfel, Mitică (Ioan Isaiu), mama lui, Coana Chiva (Stela Popescu), fiica lui, Polixenia (Diana Dumitrescu), şi fiul său cel mic Uţă (interpretat de Mario Kalmar, nepotul lui Marius Kalmar, iubitul Adelei Popescu) fac notă discordantă cu aerul dramatic al celorlalte personaje: „Alde Lăptaru sunt oameni simpli şi fruşti, picanţi dacă vreţi, şi problematica lor e cu totul diferită faţă de cea a celorlalte personaje. Modul în care ei privesc lumea şi problemele acestei lumi în care s-au trezit total nepregătiţi este amuzant cu tendinţa de a deveni hilar', este de părere Ioan Isaiu. Actorul ne-a spus că s-a pregătit intens pentru rolul lui Mitică. A trebuit să se îngraşe 10 kilograme în 2 luni jumătate pe timp de vară când nu avea poftă de mâncare, „dar dacă curcanul se îngraşă în ajun, de ce să nu poată şi actorul înaintea unui proiect?', a zis el. Chiar dacă personajul i se potriveşte ca o mănuşă, Isaiu ne-a mărturisit că nu are nimic în comun cu Mitică: „În primul rând, este un rol de compoziţie, atât ca vârstă, dar şi în ceea ce priveşte caracterul. Mitică e un mârlan ce se apropie de 50 de ani, grobian, parvenit, pus pe căpătuială cu orice preţ'.

Diana, alintată ca Polixenia

Nu acelaşi lucru crede şi Diana Dumitrescu despre personajul ei Polixenia: „Cu ea mă asemăn foarte mult în alintături şi probabil în încăpăţânare, dar nu 100%. Cred că dacă aş fi exact ca ea, aş fi insuportabilă', ne-a spus vedeta Acasă. Având o personalitate vie şi colorată şi scoţând mereu nişte chicoteli ciudate, Polixenia îşi doreşte foarte tare să ajungă actriţă şi să se căsătorească cu Radu Vulturesco (Mihai Petre). Singura care are un aer sobru în casa familiei Lăptaru este servitoarea Sultana (Rodica Negrea), cea care este de fapt mama Polixeniei şi care poate da peste cap planurile de viitor ale lui Mitică.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare