Homepage  / Filme Online / Netflix

Fair Play, tot ce trebuie să știi despre filmul cu Phoebe Dynevor de pe Netflix. Poveste, distribuție, trailer

Fair Play, tot ce trebuie să știi despre filmul cu Phoebe Dynevor de pe Netflix. Poveste, distribuție, trailer

de Andreea Hentea,

Lansat recent de Netflix, filmul „Fair Play” (2023), instalat deja în preferințele publicului, analizează inteligent tensiunea apărută între doi îndrăgostiți după o promovare neașteptată la job și pașii pe care aceștia îi fac de la dragoste la invidie și ură.

Tinerii Luke (Alden Ehrenreich) și Emily (Phoebe Dynevor) se iubesc cu pasiune, tocmai s-au logodit și nimic nu pare să-i despartă. Cu excepția unei promovări neașteptate la compania unde lucrează amândoi, care îi aruncă într-un adevărat război.

Prezent, anul acesta, în competiția Festivalului de la Sundance (unde regizoarea și scenarista Chloe Domont a fost printre candidații la Marele premiu al juriului), filmul a impresionat criticii prin povestea inteligentă și, mai ales, prin jocul protagoniștilor. S-a spus că Phoebe Dynevor („Bridgerton”) și Alden Ehrenreich („Ave, Cezar!”, „Oppenheimer”) „evită orice exces histrionic, transpunând chimia sexuală a cuplului până și în secvențele cele mai dure și fiind la fel de convingători în momentele de dragoste, cât și în cele de ură” (Guardian).

Detalii despre „Fair Play”, filmul de pe Netflix

«Fair Play» panoramează sugestiv lumea în continuă mișcare a sexului, banilor și alegerilor în carieră”, a apreciat collider.com. În lungmetrajul său de debut, scenarista și regizoarea Chloe Domont examinează mecanismele interioare complicate care intervin în relațiile romantice desfășurate la locul de muncă, evidențiind sentimentul disproporționat al valorii de sine care se instalează într-un mediu de lucru extrem de competitiv.

Filmul a fost achiziționat de Netflix după o licitație extrem de strânsă, la care au participat mai multe companii de producție. „Fair Play” a fost prezentat, de asemenea, la Festivalul internațional de film de la Toronto și a avut recenzii excelente. Collider.com a mai scris că „Scenariul lui Chloe Domont descrie sfredelitor modul nociv în care dorința de putere erodează, treptat, totul. Cineasta finalizează inteligent filmul printr-o scenă crudă, care oglindește perfect confruntările complicate dintre bărbați și femei”.

Regizoarea Chloe Domont nu ezită să prezinte stresul și intensitatea acestei relații camuflate cu grijă la job, punând în discuție inegalitatea evidentă prezentă în anumite profesii și limitele fragile dintre ambiție și respectul pentru partener. Schimbarea bruscă a dinamicii puterii la job și în cuplu le va demonstra lui Luke și Emily că nu se cunosc deloc atât de bine cum credeau. Fiecare va trebui să-și reconsidere serios prioritățile, iar relația lor va fi supusă permanent presiunilor acestui mediu de lucru necruțător.

Distribuția din „Fair Play”

În rolurile principale îi vedem pe excelenții Phoebe Dynevor, cunoscută în special pentru rolul lui Daphne din serialul de succes „Bridgerton”, și Alden Ehrenreich, cunoscut din serialele „Supernatural” și „Minunata lume nouă”, dar și din comedia fraților Coen „Ave, Cezar!” și din „Solo: A Star Wars Story”. Recent, el a jucat în „Ursul narcoman”, dar și în aclamatul „Oppenheimer”, al lui Christopher Nolan.

Eddie Marsan („Sherlock Holmes”, „Puterea”) îl interpretează pe cinicul Campbell, patronul celor doi, Sebastian de Souza („Oameni normali”, „Ecaterina”) este carieristul Rory, iar alături de ei îi vedem pe Rich Sommer („Cazul Theranos”), Geraldine Somerville („Gangsteri cu stil”) și Patrick Fischler („Barry”).

„Am vrut să arăt urâțenia băgată mereu sub preș”

„Promovarea de la job scoate la iveală adevărata natură a relației celor doi și îi face să pună sub semnul întrebării tot ce știau unul despre celălalt. Am vrut să fac un thriller despre dinamica puterii și să prezint subtil modul în care într-o relație intervine o urâțenie adesea considerată normală și băgată mai mereu sub preș”, a spus Chloe Domont într-un interviu pentru collider.com.

Talentata cineastă a mai povestit: „În privința limbajului cinematografic, a utilizării camerei și a sunetului, am considerat mereu că ele trebuie să vorbească despre stările emoționale ale personajelor. Am vrut ca acest film, în mod special, să reflecte temerile și tensiunile tot mai mari, care i-au adus pe cei doi într-un adevărat război. Sunt foarte meticuloasă în materie de pregătiri și repetiții, simt că nu poți repeta niciodată suficient. Cu cât te perfecționezi mai mult înainte, cu atât ești mai liber în momentul în care filmezi. Și atunci apar acele momente magice, acele surprize care se întâmplă la filmări și care sunt cu adevărat extraordinare”.

Ea a adăugat: „Nu m-am simțit niciodată mai mult în propria piele ca atunci când am regizat acest film. Le sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care au făcut ca el să existe și sunt onorată că a fost prezentat în premieră la Sundance”.

O: Fair Play, SUA, 2023 R: Chloe Domont D: Phoebe Dynevor, Alden Ehrenreich, Eddie Marsan, Rich Sommer, Sebastian De Souza

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton