; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Faceţi loc, intră „Suleyman Magnificul”!

10 September 2012

„Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii', cea mai ambiţioasă producţie TV din Turcia, începe la Kanal D pe 10 septembrie. Pregătiţi-vă să vedeţi costume şi decoruri spectaculoase, o poveste de dragoste presărată cu multe intrigi şi interpretarea ireproşabilă a protagoniştilor, Halit Ergenç şi Meryem Uzerli.

Difuzat în peste 40 de ţări, serialul turcesc „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii' (în original Muhteşem Yüzyıl') te cucereşte de la primul episod. Redă perfect culoarea locală (acţiunea are loc în Orientul secolului al XVI-lea, iar decorurile imită identic Palatului Sultanilor din Istanbul, Topkapî, în timp ce costumele respect moda vremii), coloana sonoră pune în valoare fiecare moment cheie din viaţa personajelor principale, iar subiectul are de toate: iubire, răzbunare, trădare şi multe răsturnări de situaţie.

Halit Ergenç, pe care îl ştiţi din alte două seriale de succes de la Kanal D, 1001 nopţi' şi Prima dragoste', intră foarte bine în pielea lui Suleyman Magnificul, cel care, timp de 46 de ani, a extins şi a condus cu mână de fier Imperiul Otoman.

Serialul prezintă mai multe aspecte ale vieţii sultanului: politica sa de expansiune, intrigile de la palatul său din Istanbul (Topkapî) şi povestea de dragoste cu frumoasa Alexandra (Meryem Uzerli), sclava de origine ucraineană, care ajunge în haremul său şi care îi devine soţie luând numele de Hürrem.

Aceasta va ajunge să aibă o mare influenţă asupra sultanului, să-l sfătuiască în politică şi în afaceri, dar şi să-i elimine pe toţi din jurul lor care le-au pus relaţia în primejdie. Cu multă abilitate, ea reuşeşte să-l cucerească definitiv pe Suleyman şi să o elimine din viaţa lui pe prima sa soţie, Mahidevran (Nur Aysan, care a jucat în Iubire ascunsă') şi pe băieţelul lor, Mustafa.

Producţia a stârnit controverse şi chiar proteste în ţara de origine din cauza portretizării „indecente' şi „lipsite de respect' a sultanului Suleyman. Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune din Turcia a primit peste 70.000 de plângeri împotriva postului Show TV care transmite serialul, acuzând conducerea că a expus prea mult „viaţa privată a unui personaj istoric'.

La rândul său, prim-ministrul Turciei a declarat că serialul pune întâmplările istorice într-o lumină negativă pentru generaţiile mai tinere'. Iar grupuri restrânse de naţionalişti au protestat în faţa sediului televiziunii arucând cu ouă. Chiar şi aşa, producţia a avut audienţe record în Turcia anul trecut, iar în curând va începe sezonul al treilea, semn că iubirile de la curtea lui Suleyman au cucerit definitiv telespectatorii.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare