Homepage  / Seriale / Seriale britanice

„Fabrica de păpuși” începe la Epic Drama. Ce e important de știut despre noul serial britanic

„Fabrica de păpuși” începe la Epic Drama. Ce e important de știut despre noul serial britanic
3

de Mioara Tronaru,

Serialul britanic „Fabrica de păpuși”, „The Doll Factory” (2023), inspirat de romanul omonim scris de Elizabeth MacNeal, spune povestea unei tinere pictorițe aspirante în Londra victoriană. Cele șase episoade, care au fost produse de Buccaneer Media și au avut premiera mondială la sfârșitul lunii noiembrie, pe Paramount+, intră în grila Epic Drama.

Premiera serialului „Fabrica de păpuși” e programată pe 8 ianuarie. Noi episoade vor fi difuzate în fiecare luni de la ora 22.00, la Epic Drama.

Trei tineri ambițioși se întâlnesc în Anglia victoriană

Londra anului 1850 se pregătește pentru Prima expoziție universală, care urma să ocupe Hyde Park, din mai până în octombrie 1851. În timp ce lumea își celebrează marile invenții și inovații ale vremii, în umbra acestora, tânăra Iris (Esme Creed-Miles, cunoscută mai ales pentru serialul „Hanna”, de la Amazon) duce o viață lipsită complet de oportunități. Ea și sora ei, Rose (Mirren Mack), pictează păpuși pentru nemiloasa doamnă Salter (Pippa Haywood), dependentă de laudanum. Dar Iris nu se mulțumește numai cu asta, are un vis chiar dacă acesta îi depășește condiția: vrea să devină pictoriță. Și nu e singura care are un țel înalt. Silas (Éanna Hardwicke) este un taxidermist care are propriul lui magazin plin cu ciudățenii, dar visează la acel ceva unic care ar putea să-l facă imediat cunoscut în toată lumea. Iar Louis (George Webster), un tânăr pictor din Confreria Prerafaelită, este în căutarea unei muze. Când Iris îl întâlnește pe Silas și apoi pe Louis, i se oferă ocazia de a începe o nouă viață, dar pentru asta trebuie să-și abandoneze sora, să-și sacrifice reputația și să se lanseze în necunoscut.

„Fabrica de păpuși” începe la Epic Drama. Ce e important de știut despre noul serial britanic (2)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Despre vise, libertate și obsesii: „Fabrica de păpuși”, în curând la Epic Drama

„Fabrica de păpuși”, romanul de debut al scriitoarei britanice Elizabeth MacNeal, a fost un mare succes de vânzări și tradus apoi în peste 30 de limbi, inclusiv în română. Drepturile de ecranizare au fost imediat cumpărate de Buccaneer Media. Încă de la lansarea proiectului, producătorii erau entuziasmați: „Combinația dintre romanul de debut al lui Elizabeth MacNeal și primul scenariu al lui Charley Miles, despre asta este vorba în compania noastră: aducerea de noi talente care vor lua lumea pe sus”, declarau șefii de la Buccaneer, Tony Wood și Richard Tulk-Hart, într-un comunicat preluat de Deadline.

„Este aproape suprarealist și extraordinar să-mi văd romanul transformat în serial. Când am scris cartea, am simțit că-mi cunosc personajele în cele mai mici amănunte și a fost o bucurie să le văd cum prind viață, de la ambiția lui Iris de a deveni pictoriță până la foamea de faimă a lui Silas. Dar întotdeauna mi-am dorit să lucrez cu un scenarist care să fie capabil să-mi reconstruiască povestea într-un alt format, pentru alt gen de audiență. Și am fost uluită de cât de minunat este scenariul creat de Charley Miles”, a declarat și autoarea Elizabeth MacNeal.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton