; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Expanse season 4 feature

Expansiunea serialului „The Expanse” se termină în 2022

25 December 2020

Serialul The Expanse' va mai avea un singur sezon, al șaselea, care probabil va rula pe micile ecrane în 2022, a anunțat Amazon Studios înainte de începerea sezonului al cincilea.

 

Lansat pe micile ecrane în 2015, serialul The Expanse' a avut o istorie destul de neliniștită. Deși a fost foarte bine primit de critici și de fani, fiind considerat drept Urzeala tronurilor în spațiu, producția nu a fost un mare succes financiar pentru postul de televiziune SyFy. Din această cauză, după doar trei sezoane, conducerea postului TV a anunțat că renunță la serial. Disperați, fanii au început o uriașă campanie online pentru găsirea unui post de televiziune sau serviciu de streaming care să le salveze eroii favoriți. Cel care le-a îndeplinit această dorință a fost Jeff Bezos, proprietarul companiei Amazon, pasionat de SF, mare fan al cărților după care a fost făcut serialul și un fan îndârjit al producției TV. Jeff Bezos a anunțat, în 2018, că serviciul său de streaming, Prime Video, se va ocupa de sezoanele următoare ale The Expanse'.

La baza serialului stau romanele scrise de James S. A. Corey

Romanele care constituie sursa de inspirație pentru serialului The Expanse' sunt scrise de James S. A. Corey, pseudonim sub care se ascund scriitorii Daniel Abraham and Ty Franck. În prezent sunt publicate 8 cărți, prima intitulată Trezirea leviatanului' a apărut pe piață în 2011. A noua, și ultima, urmează să fie în librarii în 2021. Primele trei cărți au apărut și în limba română, la editura Paladin, în timp ce a patra este așteptată la începutul anului viitor. 

Acțiunea serialului The Expanse' are loc în viitor, când omenirea a izbutit să colonizeze sistemul nostru solar. Însă acest lucru a dus la apariția mai multor conflicte între Terra, Marte și centurieni, locuitorii centurii de asteroizi, aflată între Marte și Jupiter. La acestea se adaugă descoperirea unei molecule extraterestre capabile să extermine sau să modifice umanitatea pentru totdeauna, experimente interzise, porți galactice ce duc către sute de planete îndepărtate, corupție interplanetară, războaie spațiale și povești de dragoste imposibile. 

Sezonul al cincilea are ca sursă de inspirație volumele cinci și șase din seria The Expanse'

Sezonul al cincilea are ca sursă de inspirație volumele cinci și șase din seria de romane The Expanse'. Acest lucru înseamnă că sezonul al șaselea va fi nevoit să acopere evenimentele din ultimele trei cărți pentru ca toate conflictele și intrigile apărute să aibă un final satisfăcător pentru fani. 

O modificare radicală a serialului față de acțiunea din cărți este dispariția din sezonul final a unuia dintre eroii principali, interpretat de Cas Anvar, după ce, la începutul acestui an, actorul a fost acuzat de agresiune sexuală și comportament neadecvat. 

Sezonul al cincilea începe pe 16 decembrie când vor fi lansate primele trei episoade, urmând ca restul să apară săptămânal din februarie 2021. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare