; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Stefan Floroaica

EXCLUSIV. Ştefan Floroaica: „Deja am început cursurile de actorie”

13 December 2018

Sezonul 2 al show-ului de aventură „Exatlon' se apropie de final, pe 16 decembrie Kanal D difuzând finala concursului. Experimentat deja în trasee grele şi condiţii neprielnice Ştefan Floroaica (finalistul Războinic care s-a remarcat în primul sezon) ne-a spus cum i se pare competiţia din faţa micilor ecrane, dar şi ce planuri de viitor are. Mai mult, tânărul în vârstă de 24 de ani ne-a mărturisit cel fel de domnișoare îl atrag, dar și cum se menține în formă.

Ce făceai înainte să participi la „Exatlon' şi cum te-a schimbat experienţa?

Înainte să particip la „Exatlon' eram un simplu student, activitatea mea se regăsea în programele pentru studenţi şi anume Work and Travel, Erasmus. Eram foarte interesat să tot călătoresc şi apoi a intervenit „Exatlon-ul'. Viaţa de după concurs e aceeaşi la nivel interior, iar la exterior, un pic diferită. Sunt lucruri noi, cunosc mai mulţi oameni, la care nu aş fi ajuns în mod normal, cum ar fi oamenii din televiziune, din media. Oportunităţile sunt mai multe şi se deschid noi drumuri. Deja am început cursurile de actorie.

Cine ţi-a lipsit cel mai mult cât ai fost în Republica Dominicană?

Cel mai mult şi cel mai mult mi-a lipsit libertatea de a face lucrurile care îmi plac, de a mă trezi când vreau eu, de a mânca ce vreau eu, de a vorbi cu cine vreau eu. Evident, dorul de familie a fost permanent şi intens în acea perioadă.  

Ce ai făcut imediat după ce ai ajuns în ţară?

Mi-am îmbrăţisat mama şi tatăl, iar apoi am mers acasă la Piteşti direct, unde mă aşteptau toate rudele mele şi foarte mulţi prieteni. Am stat de vorbă de la 4 dimineaţa, când am ajuns până a doua zi la 4 după-amiaza. Am povestit ce am făcut acolo, ce mi-a plăcut, ce nu mi-a plăcut. Asta a fost o zi plină de zâmbete în care, chiar dacă nu dormisem noaptea, nu am obosit o secundă.

Care este următorul pas pe care vrei să-l faci în cariera ta?

În viaţă este bine să urmezi ce spune sufletul şi nu ce spune neapărat raţiunea. Raţiunea mi-a pus un blocaj de ordin financiar, se ştie foarte bine că din actorie nu se câştigă, dar nu mă interesează, pur şi simplu vreau să fac ce îmi place şi ce îmi doresc. Drumul meu este actoria, chiar dacă n-am jucat în nimic, chiar dacă n-am niciun fel de experienţă. Acum sunt în perioada în care învăţ, acumulez, merg la cursuri.

Ai urmărit sezonul 2 din „Exatlon'? Cum ţi se par concurenţii?

Am urmărit pe sărite sezonul doi, asta nu pentru că nu am vrut, ci pentru că nu am avut timp să mă uit aşa de mult. Părerea mea despre concurenţi este că mulţi dintre ei sunt mai sus decât am fost noi, am impresia că au ridicat ştacheta câţiva dintre ei, sunt foarte buni, cel puţin cei de la Războinici. Unii au evoluat foarte mult, iar alţii au rămas la acelaşi nivel. Dar dacă ar fi să mă pun în locul vreunuia de acolo, nu ştiu dacă aş mai fi la fel cum am fost în primul sezon.

Care este favoritul tau?

N-am un favorit, dar simpatizez câţiva, îmi place de la fiecare câte ceva. Alin cred că se apropie cel mai mult de omul care mie îmi place per total. La Iulian îmi place „nebunia' lui. La Doru apreciez determinarea şi loialitatea lui faţa de Dacia, de trecut, de străbuni. Pe Pulhac îl apreciez încă de la începutul concursului, mi se pare un om echilibrat. Beatrice e o persoană care nu ştia să înoate, iar acum este una dintre cele mai bune sportive de acolo, ea are tot respectul meu. Ana Otvos, la fel, este o femeie puternică, a fost de atâtea ori player of the week. Corina m-a surprins, credeam că e mai slăbuţă, dar iată că face faţă cu brio condiţiilor de acolo. Cristina Nedelcu la fel, incredibilă, o asociez cu Alin din punctul ăsta de vedere, amândoi mi se par nişte „maşinării', nu ştiu cum a reusit să câştige atât de multe puncte. Mădălina Predoi s-a adaptat rapid şi a reuşit să facă faţă şi să găsească un mod de a câştiga cursele, chiar dacă celelalte concurente aveau mai multă experienţă decât ea. Yamato mi se pare un băiat echilibrat, calm. La el aveam o aşteptare mai mare, dar nu e un semn de regret, pentru că mă pot vedea şi pe mine în el. Şi de la mine aveam aşteptări mai mari şi până la urmă n-am reuşit să demonstrez cât aş fi dorit. Linguraru este o surpriză din punctul meu de vedere.

Cum ţi se par traseele / regulile şi casa în sezonul 2? Crezi că te-ai fi descurcat mai bine în acest sezon?

Nu cred că m-aş fi descurcat mai bine în acest sezon pentru că pe mine mă motivează să fac faţă condiţiilor foarte grele. Dacă mă pui într-o situaţie dificilă, acolo mă descurc cel mai bine. Dacă mă aflu într-o situaţie mai confortabilă, cum ar fi vila, parcă ceva nu se leagă în mintea mea, e prea bine, parcă e prea mult. Nu ştiu, aşa funcţionez eu cel mai bine, sub presiune şi în condiţii grele. Nu ştiu cum aş fost în sezonul asta, pentru că, de fapt, nu contează condiţiile, ci oamenii pe care îi ai în jur şi conexiunea ta cu ei, cum reuşeşti să te integrezi în echipă şi cum reuşeşti să întreţii relaţiile. Oamenii contează cel mai mult, nu condiţiile.

Cum se vede show-ul din fotoliu şi nu de la faţa locului? Ai mai participa încă o dată la „Exatlon'?

Sincer nu ştiu ce să spun, am exprimentat deja Exatlonul, am trecut prin tot, mai puţin finala, cu alte cuvinte din 140-150 de zile, eu am lipsit doar una şi anume cea din finală. Am trăit toată experienţa, iar, dacă mi s-ar mai propune, cu siguranţă nu va mai fi ca prima oară, niciodată nu e ca prima oara, nici prima dragoste nu se uită. La fel nici primul „Exatlon' nu se uită niciodată. Dar, dat fiind faptul că eu sunt o persoană competitivă şi nu am realizat tot ce mi-am propus, cred că aş accepta încă o dată ca să duc la bun sfârşit ce aveam în cap.

Ai mai ţinut legătura cu foştii colegi de la „Exatlon'?

Da, am ţinut şi ţin legătura cu câţiva dintre ei, cu Alex în primul rând, cu Lupu, Diana Covaci şi Vladimir, cu Didi Bulimar, Anca Surdu, dar asta nu înseamnă că n-am ţinut legătura şi cu toţi ceilalţi, practic cu toţii am ţinut legătura într-un fel sau altul. Cu unii sunt mai apropiat, cu alţii sunt doar amic.

Cum şi unde vei petrece Crăciunul? Unde te va prinde Anul Nou?

Crăciunul, în fiecare an, l-am petrecut acasă. Crăciunul e făcut să fie trăit acasă, alături de familie, de prieteni, cu zâmbete şi mâncare din belşug. Ăsta e Crăciunul pe care eu îl vad, cu un brăduleţ undeva în colţul camerei, care sclipeşte, şi cu cadouri sub el, nemaicontând cine este Moş Crăciun. De Revelion nu prea m-am priceput. În toţi anii, la două Revelioane, dacă nu mă înşel, chiar am dormit, nu am făcut nimic. N-am un plan pentru Revelion, sunt spontan.

Ce îţi doreşti pentru anul viitor?

Am dorinţe, dar nu le spun, nu-s neapărat superstiţios, dar vreau să fie o surpriză. Pot însă să vă spun că îmi doresc să joc într-un film! Un personaj principal dacă s-ar putea .

Ştim că eşti pasionat de un stil de viaţă sănătos. Cum arată programul tău în prezent?

Am noroc din punctul ăsta de vedere, am o genă bună, dar am avut şi grijă. Mănânc cam tot ce mă taie capul şi tot ce am poftă, dar, în aceeaşi măsură, compensez prin mişcare. Alerg, e ceva ce mă destinde şi mă face să mă pierd în gânduri, ceea ce mă bucură. Şi fac exerciţii, flotări, genuflexiuni. Nu implic gantere, greutăţi, momentan. Vreau ca întreţinerea asta fizică să fie cât mai naturală şi să implice, echilibrat, tot corpul. Atunci când ridici o ganteră pentru biceps, singurul muşchi care lucrează este bicepsul, ceea ce pe mine nu mă interesează, vreau să se dezvolte armonios corpul meu.

Cum te poate cuceri o femeie?

Foarte simplu, printr-un zambet, înţelegi lucrurile din priviri. Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Evident că aspectul fizic contează, sunt foarte multe femei frumoase, dar mai departe de asta, trebuie să fie o conexiune între noi doi. Dacă acea conexiune nu există, degeaba arăţi bine.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare