; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Simona Taranu

EXCLUSIV. Simona Țăranu: „Suntem în plin proces de mutare, schimbăm locuința”

10 November 2020

Simona Țăranu este cea care ne aduce noutățile din sport la Digi Sport și Digi24. Deși își iubește profesia, pandemia a făcut-o să își reseteze obiectivele și să se dedice mai mult celor dragi. Mai multe detalii despre viața sa personală și profesională ne-a dezvăluit chiar ea în interviul următor.  

 

TVmania: Simona, cum au fost ultimele luni pentru tine, profesional și personal? 


Simona Țăranu: Am avut parte de mai multă liniște. Parcă a fost un „punct și de la capăt'. Mi-am dat seama că „alergam' prin viață și ajunsesem să nu mai pun atât de mult accent pe lucrurile importante și pe oamenii valoroși din viața mea. Nu mă mai bucuram de această călătorie. A fost ca un duș rece de care aveam nevoie, să mai încetinească ritmul alert din care nu mai ieșeam. Pentru mine a fost o perioadă de evaluare, liniște, apreciere și împăcare cu mine. Privesc totul din alt unghi. 


Prin acest interviu mi-aș dori ca telespectatorii să te cunoască mai bine. Ce nu știe publicul despre ține?

 
Nu sunt un om superficial, nu îmi place să merg după „turmă', nu fac ceva pentru că „dă bine', sunt un om 'nesimțit' de sincer, am un simț al umorului foarte dezvoltat și îmi place să lucrez sub presiune. Detest plictiseala, ador călătoriile și animalele. 

În perioada facultății ai studiat regie și film, iar astăzi ești în lumina reflectoarelor, fiind prezentator la unul dintre cele mai apreciate posturi de știri din România. Televiziunea a fost planul tău încă de la început sau lucrurile s-au așezat în carieră pe măsură ce dobândeai experiență? 

 

Televiziunea nu a fost o prioritate, ci o necesitate. Simțeam că e momentul să contribui și eu la întreținerea mea și astfel să ușurez efortul financiar al părinților. În anul trei de facultate m-am angajat la Digi24, doi ani mai târziu am intrat și în echipa DigiSport, iar în octombrie s-au împlinit 9 ani de la primul pas într-un platou de televiziune. Chiar mă consider un om norocos, pentru că mi-am început și desfășurat cariera într-un trust cu oameni de cea mai înaltă calitate, din punct de vedere profesional, moral, etic. Un trust care transmite știrea fără a o cosmetiza și care face diferența prin calitatea informației, nu prin cantitate. Iar dacă ne raportăm la DigiSport, avem cele mai multe competiții sportive, la cel mai înalt nivel. 

 

Cum ai ajuns să lucrezi în echipa Digi? 

 

În anul al treilea de facultate am găsit un anunț pe site-ul DigiSport care suna cam așa: „dacă vrei să faci parte din echipa noastră, te rugăm să ne trimiți CV-ul tău la adresa …'. De fapt nu era vorba de echipa DigiSport la vremea aceea, ci de o nouă televiziune, Digi24, care se pregătea de lansare și își forma echipa. Nu credeam că voi ajunge direct pe sticlă, eu trăgeam speranțe la un post de editor de montaj (ador și acum să editez video-uri). După câteva probe, am început să mă pregătesc cot la cot cu ai mei colegi, 'să fur' meserie, am sacrificat timp de 4 luni toate zilele libere, doar pentru a mă ridica la nivelul celor din jurul meu. Iar pe 2 martie 2012 am intrat în direct pentru prima dată de la pupitrul știrilor Digi24. 

Și de ce știrile sportive? 

 

Eram destul de tânără, sacrificasem mult familia și timpul liber, așa că atunci când o colegă a părăsit trustul, m-am gândit că e șansă mea pentru o schimbare. Consider că a fost cea mai bună decizie, iar de atunci au început ascensiunea și perfecționarea mea. Am creat proiecte frumoase împreună cu echipa, am lansat cel mai complex jurnal de știri pe chroma key (studio virtual pe chroma), mi-am adus contribuția în plan editorial și am schimbat fața jurnalelor de la DigiSport. 

Ai practicat sport sau continui să o faci? 

 

Doi ani de tenis, dar de atunci nu mai practic niciun sport de performanță. Îmi place să înot și îmi aleg destinațiile de călătorie și în funcție de acest sport care mă relaxează foarte mult. 

 

 

Te-ai vedea prezentând și alt tip de știri sau emisiune? Care ar fi formatul ideal pentru ține? 

Colaborez cu echipa 'La Volan', emisiunea auto de la Digi24, dar am fost și coprezentator în emisiunea Digi Sport Matinal, alături de Viorel Grigoroiu. Pentru că este necesar să păstrăm distanța socială, am luat o pauză de la emisiune și am rămas doar cu știrile. Mulți din jurul meu mi-au recomandat să fac pasul către diverstisment, un domeniu străin deocamdată pentru mine. Mă gândesc la o astfel de emisiune și nu aș spune nu. Îmi place să ies din zona de confort. 

 

Dar timpul liber cum ți-l petreci? Ce pasiuni ai? 

Îmi place să călătoresc și, dacă până acum făceam itinerarii, mă documentam și plecam în adevărate aventuri prin lume împreună cu soțul meu, acum mă mulțumesc cu city-break-uri prin țară. În aceste vremuri pun mult accent pe dezvoltare personală, pe rugăciune, odihnă. 

 Meseria mai lasă timp și pentru soția, fiica, sora sau prietena Simona? Cum reușești să îmbini viață profesională cu cea personală? 

Dacă primeam acesta întrebare înainte de izbucnirea pandemiei, aș fi răspuns „cu greu'. Acum spun „trebuie', e necesar să prioritizezi ce e important pentru tine. Dacă ești un om dedicat carierei, atunci fă tot ce îți stă în putință să fii cel mai bun, să ajungi cât mai sus. Dacă îți dorești familie, luptă pentru asta. Dacă trebuie să le îmbini, e musai să găsești o cale. Familia trebuie să lucreze ca o echipă. Uneori mai lasă unul, apoi celălalt, dar întotdeauna trebuie să aibă aceeași direcție. Împreună găsim timp pentru noi, pentru călătorii, trebuie să venim cu idei, să ieșim sau, după caz, să ne auzim cu prietenii. Familia este foarte importantă pentru mine și dacă se simte indiferența, atunci se rupe ceva ce greu reconstruiești. 

În trecut, ai menționat că visezi să te muți definitiv într-o altă țară, alături de soțul tău. Care au fost bazele acestei declarații, simți că îți poți atinge potențialul maxim în altă parte? 

Îmi place vara, deși eu sunt născută în noiembrie. Îmi place să înot, să stau la soare, îmi place căldura, îmi plac ținutele vaporoase. Am călătorit prin multe insule și încă visăm cu ochii deschiși. Din punct de vedere profesional, nu cred că pot să ating potențialul profesional maxim în altă țară. Poate dacă m-aș dezvolta mult pe partea de online. Dar ce ține de televiziune, nu cred că voi putea construi în altă parte ceea ce deja am realizat aici. 


Ce planuri mai ai pentru sfârșitul acestui an? 

Profesional, în ciuda contextului general, aș zice că trăiesc o perioadă de liniște de câteva luni bune. Asta nu înseamnă că nu sunt pregătită oricând să ies din zona de confort pentru noi provocări. În plan personal suntem în plin proces de mutare, schimbăm locuința și sper ca sărbătorile să ne prindă în noul apartament. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare