; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mircea radu

EXCLUSIV. Mircea Radu: „Eu fac prezentare de televiziune de 25 de ani, este limpede că iubesc meseria asta!”

17 December 2019

Mircea Radu (51 de ani) revine la TVR 1, pe 23 decembrie, cu o nouă emisiune: „Down the Road – Aventura'. Reality-show-ul va fi difuzat săptămânal, în serile de luni, este adaptarea unui format belgian ajuns la sezonul 3 și are în centru 8 tineri cu Sindrom Down, care pornesc într-o călătorie prin țară.

 

TVmania: Această colaborare este punctuală sau redeschide seria unei colaborări mai ample cu TVR?

Nu știu. Pentru moment, eu sunt invitat să prezint acest proiect, „Down the Road – Aventura'. Nu știu ce va fi. Din punctul meu de vedere, faptul că TVR-ul a acceptat un asemenea proiect înseamnă, citind printre rânduri și din ce îmi pot da eu seama, că este deschis la inovație. „Down the Road – Aventura' este o chestiune absolut nouă pe piața media: când putea să copieze formate care merg la alții, TVR a îndrăznit, iar asta mie îmi dă gânduri bune, pentru că toată lumea din TVR vrea ca postul să redevină ce a fost. Ăsta poate fi un început, o locomotivă pentru emisii de mare audiență.

Ce anume te-a convins să accepți acest proiect?

Până la urmă, meseria mea asta este: de prezentator de televiziune. Eu am scris o carte, a fost bine primită, dar cu cât am câștigat atunci am putut să umplu trei rezervoare de mașină. Eu fac prezentare de televiziune de 25 de ani, este limpede că iubesc meseria asta! Și în momentul în care trăiești cu iubirea asta în tine și vine un proiect pe care te gândești că ai ști să îl faci, că există acolo niște finețuri, niște chei de reglaj fin unde tu știi să umbli, atunci sigur că tu spui da, că tu spui da.

Ai avut vreo perioadă de acomodare cu protagoniștii show-ului?

Vreau să îți spun un lucru: când am aflat de această emisiune, am spus „da', pentru că eu urmam – am văzut și trailerul belgian –  să fac o emisie cu niște oameni, nu cu niște pacienți. În plus, în drum spre casă, puteam să dau pe Google ce e Sindromul Down. Nu numai că nu m-a interesat – eu nici nu știam cum se scrie cu „a' sau cu „o' –, dar atâta vreme cât prietenii mei nu-l știau pe Mircea Radu dincolo de ecran, am vrut să fiu corect față de ei, ca nici eu să nu știu nimic de ei. Ne-am cunoscut duminică dimineață, s-a dat „Motor, acțiune! și ne-am întors peste 10 zile. Nu e demențial de mișto?

Ce faci de Sărbători?

Mă duc acasă, o să stau cu copiii și o să stau ce se face de Sărbători: așteptăm Moșul, bem vinuri, ne uităm la tv, ne uităm pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun pe Pro TV, la concertul Andrei de la Pro TV, unde cânt și eu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare