; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Chicago Fire   Season 1

EXCLUSIV: Jesse Spencer („Pompierii din Chicago”) ne-a răspuns la întrebări

10 November 2014

Actorul Jesse Spencer (35 de ani) este cunoscut pentru rolul din „Dr. House' şi care acum joacă rolul locotenentului Matthew Casey, în serialul „Pompierii din Chicago' (dat la noi de Diva duminica, de la ora 21.00).

Prin intermediul acestui post de televiziune, am stat de vorbă cu actorul australian, care ne-a povestit care a fost cel mai dificil moment de până acum de la filmări şi cum e să lucreze pe platouri cu pompieri adevăraţi.

[Not a valid template]

„TVmania': Şi „Dr. House', şi „Pompierii din Chicago' sunt aparent genul de seriale în care avem un caz pe episod, dar lucrurile sunt mai complicate de atât, nu-i aşa?

Jesse Spencer: Ambele seriale au un element de serial în care se rezolvă un caz pe episod, dar, mai mult decât atât, sunt despre lupta pe care o duc personajele în acel context. „Dr. House' era mai cerebral, iar „Pompierii din Chicago' are mai multă pasiune. Personajele sunt mult mai oneste.

 

„Pompierii din Chicago' a ajuns la sezonul trei şi a lansat deja un serial spin-off. De ce crezi că a prins atât de bine la public? De ce e interesant de privit şi de ce se regăsesc oamenii în poveştile din serial?

Principalul aspect al serialului este acela că oamenii se regăsesc în personajele noastre. Fără personaje interesante şi dinamice, cred că un serial procedural e doar un serial procedural. „Pompierii din Chicago' e povestea unor oameni care încearcă să lucreze în condiţii dure. Povestea unor oameni buni, ceea ce vezi mai rar la TV.

 

Aveţi pompieri adevăraţi pe platourile de filmare. Care sunt avantajele acestui lucru?

Ne pot arăta cum îşi fac treaba în realitate. E vital să-i avem la filmări pentru că avem nevoie să învăţăm cum să filmăm scenele unui accident sau incendiu, pentru ca fiecare scenă să semene cât mai mult cu realitatea. Şi e de nepreţuit să-i ai în preajmă din punct de vedere emoţional, asta ne permite să ne dăm seama cum se simt în diverse situaţii.

 

Ce ai învăţat de la ei?

E foarte greu ce fac ei şi chiar fac multe pentru societate. Pompierii sunt adevăraţii eroi sociali.

 

Care crezi că e cel mai greu aspect al meseriei de pompier?

Pompierii îşi riscă viaţa zilnic. Şi fiecare situaţie e diferită pentru ei. A te adapta diferitelor circumstanţe e un adevărat talent.

 

Cât crezi că ai rezista într-o staţie de pompieri reală?

Habar n-am. Dacă asta mi-ar fi meseria, aş face-o, dar nu e deci nu ştiu.

 

Care sunt cele mai dificile scene de filmat?

Depinde. Chestiile fizice sunt foarte dificile, pentru că te obosesc mult. Emoţional, e greu să navighezi printre relaţii personale şi discuţii despre mortalitate. Poate fi foarte greu.

 

Îţi faci singur cascadoriile?

Ne facem toţi cascadoriile atunci când putem, dar conform contractului nu ni se permite să facem tot.

 

Care a fost cel mai intens moment trăit la filmări, până acum?

Orice scenă în care trebuie să salvăm copii este înspăimântătoare. Te temi mereu că te vei împiedica şi-i vei strivi.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare