; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretele gastronomiei câștigătorului aplicației „Chefi la cuțite” (1)

EXCLUSIV. Florin Dumitrescu face sarmale a doua oară în viața lui!

23 December 2018

A gătit de-a lungul anilor tot felul de mâncăruri mai mult sau mai puțin exotice, dar, pentru acest Crăciun, chef Florin Dumitrescu se pregătește să facă sărmăluțe după o rețetă din străbuni: ținute la cuptor toată noaptea!

„Crăciunul va fi dedicat familiei în totalitate, Revelionul la fel. A trecut perioada în care munceam în perioada aceasta a sărbătorilor. Noi avem o tradiție de Crăciun, aceea de a petrece acasă Crăciunul, pentru că suntem plecați mai tot timpul anului și atunci, dacă tot putem și ne permitem să stăm acasă, ne bucurăm cum trebuie', ne-a mărturisit juratul de la „Chefi la cuțite'.  

Florin va pregăti sarmale în ajunul sărbătorilor, după o rețetă din străbuni:

„Vreau să fac sarmale anul acesta. Prima oară am făcut sarmale anul trecut și vreau să le fac bine. Vreau să le țin în cuptor toată noaptea la temperatură joasă, făcute cu slănină, astfel încât să aibă acel gust pe care mi-l aduc aminte din copilăria mea'.

De altfel, vedeta Antenei 1 ne-a dezvăluit că mâncarea românească câștigă teren:

„Începe să ia amploare foarte mult mâncarea tradițională românească. Eu, cel puțin, asta urmează să fac. Am avut ocazia să descopăr foarte multe rețete vechi și am intrat într-o provocare să pun oamenii să își amintească de rețetele copilăriei, ba chiar mai mult de rețetele copilăriei bunicilor lor, pentru a ajunge cât mai aproape de originea gastronomică românească. Ar suna bine un meniu de Crăciun sau de Revelion cum se mânca acum 100 de ani sau 80 de ani. La Biblioteca Națională se găsesc cărți cu rețete de prin 1920 de la hotelurile mari din București'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare