; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

47349076_2458691747479564_6678128319361187840_n

EXCLUSIV. Echipa știrilor PRO TV ne-a vorbit despre edițiile speciale de 1 decembrie

01 December 2018

O parte dintre matinalii de la Pro TV fac parte din echipă încă din primele zile ale postului care a împlinit 23 de ani pe 1 decembrie, însă trecerea anilor nu a făcut decât să le aducă optimism și mai multă energie!

 

Fără știrile matinale de la PRO, postul de televiziune nu ar mai fi poate la fel. Echipa formată din Mihai Dedu, Neti Sandu, Andreea Marinescu și Lavinia Petrea și-a câștigat locul în inimile telespectatorilor în ultimii ani. De 1 Decembrie, postul a pregătit ediții speciale pentru întreaga zi, pentru a aniversa concomitant și Centenarul României:

„Ca în fiecare an, de 1 decembrie, la <Știrile Pro TV> veți vedea știri despre românii care ne fac cinste peste hotare, despre cei care au realizat lucruri fabuloase și care ne reprezintă cu mândrie în domeniile lor', a completat Mihai. Lavinia Petrea se află în concediu maternal, dar chiar și cu trei copii mici, își va fac timp să tragă cu ochiul și la tv:  „Mie îmi place mult ca de 1 Decembrie să mă uit la Pro TV, indiferent dacă am fost sau nu la știri, îmi place să mă uit la edițiile speciale. Aștept cu nerăbdare să descopăr oameni extraordinari care vor apărea pe tot parcursul zilei în reportaje inedited, muncite din greu special pentru ziua României. Avem atâta nevoie de oameni care să ne inspire, de modele demne de urmat'.

Resurse pentru ore matinale

„Îmi place foarte mult ceea ce fac, e hobby-ul meu și de-aia probabil am rezistat în ritmul ăsta. În plus, sunt disciplinată și mă dozez, nu-mi bat joc nici de timpul meu liber, nici de corp. Așa înțeleg eu să mă respect și să-i respect și pe ceilalți!', ne mărturisește Neti Sandu.

Echipa este nevoită să se trezească în jurul orei 3 sau 4 pentru ca la ora 6 să intre în direct:

„ Pur si simplu plăcerea de a veni de atâția ani la muncă pleacă din interior și nu a pălit nici după 23 de ani de ecran și 25 de ani și jumătate de jurnalism', spune Mihai cu zâmbetul pe buze, iar Andreea este în asentimentul colegului său: „Poate sună patetic sau, nu știu, dragostea infinită pentru meseria asta superbă. Iubesc ceea ce fac și atunci toată energia vine din pasiune„.

Pentru Neti Sandu, pasiunea este motorul orelor matinale:

„Îmi place foarte mult ceea ce fac, e hobby-ul meu și de-aia probabil am rezistat în ritmul ăsta. În plus, sunt disciplinată și mă dozez, nu-mi bat joc nici de timpul meu liber, nici de corp. Așa înșeleg eu să mă respect și să-i respect și pe ceilalți!'

 

 

Dar și momente dificile…

Mihai se numără printre oamenii care au fost alături de Pro TV din prima zi, încă din vremea în care postul de televiziune nu exista pentru unii oameni și, chiar și după atâta amar de vreme, prezentatorul consideră că totul este mai ușor:

„ Nu, nu a ajuns să-mi fie greu nimic, din contră, după atâția ani totul e mult mai ușor. Într-adevăr mi-e greu să vorbesc despre oameni cu probleme, despre copii, în rest nimic nu e greu. Pur si simplu plăcerea de a veni de atâția ani la muncă pleacă din interior și nu a pălit nici după 23 de ani de ecran și 25 de ani și jumătate de jurnalism'.

Jobul de mamă cu normă întregă aduce dificultăți însă în unele dimineți pentru Andreea:

„Cele mai grele sunt diminețile ce vin după nopți nedormite din cauza micilor probleme de sănătate ale copiilor, febră, răceală … atunci e mai dificil că în fața telespectatorilor trebuie să fim fresh, binedispuși, să transmitem energie'.

 

Lavinia Petrea, mămică cu normă întreagă! 

 

Chiar dacă echipa îi duce dorul, Lavinia se bucură de cele mai frumoase momente alături de familie și mezina acesteia, Karin, care are 4 luni. Aceasta ne-a povestit cand revine pe micile ecrane și ce îi lipseste cel mai mult din punct de vedere profesional. 

 

–          Cum este acasa cu noul membru al familiei?

 

E mult mai multă…viață, să-I spune. (râde) E un haos frumos! Karin a venit și a întregit cercul nostru. Eu stau și mă minunez de fiecare în parte, mă uit la ei și simt că îmi explodează inima.

 

–          Ce iti lipseste cel mai mult legat de munca?

 

Ai să râzi: trezitul de dimineață devreme și toată mobilizarea pe care o presupune. Mă trezeam eu înainte de 4, dar e ceva ca la 6 atunci când intru în direct să fiu deja în formă, machiată, coafată, informată, energică și veselă. E adevărat că la asta contribuie mult toată gașca de dimineață. Mi-e dor de ei și de interacțiunea cu telespectatorii noștri fideli care-mi scriu dimineața, unii zi de zi, prin intermediul paginii de Facebook a Ștrilor PRO TV sau chiar pe pagina mea.

 

–          Stii deja cand vei reveni pe micile ecrane?

 

Nu m-am decis încă, dar intenția mea este să revin atunci când Karin o să împlinească șase luni, adică în primăvară. Timpul zboară atât de repede, deci cât de curând.

 

–          Cum vei sarbatori de 1 decembrie?

 

Mie imi place mult ca de 1 decembrie să mă uit la PRO TV, indifferent dacă am fost sau nu la știri, îmi place să mă uit la edițiile speciale. Aștept cu nerăbdare să descopăr oameni extraordinari care vor apărea pe tot parcursul zilei în reportaje inedited, muncite din greu special pentru ziua României. Avem atâta nevoie de oameni care să ne inspire, de modele demne de urmat.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare