; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

40 de intrebari cu Denise Rifai

EXCLUSIV. Denise Rifai: „Tatăl meu, crescut în lumea musulmană, a fost destul de strict în ceea ce privește educația mea”

26 October 2020

După 10 ani de emisiuni politice, DENISE RIFAI a decis să facă o schimbare în plan profesional și a acceptat propunerea Kanal D de a prezenta un nou format, „40 de întrebări'. Prezentatoarea și-a deschis sufletul și ne-a vorbit despre copilăria sa. 

Denise Rifai face parte dintr-o familie mixtă și a crescut într-o familie în care mama sa era creștină, iar tatăl musulman. O parte din viața sa a petrecut-o în Iordania, unde spune că se simte ca acasă:

„Eu sunt fericita ca am in familie atata bogatie'! Sunt fascinate de lumea in care s-a nascut si s-a format tatal meu, lumea araba, si am impletit, in familie, valorile celor doua lumi aparent atat de diferite. Mi-am adorat bunicii din partea mamei, dar si pe cei din partea tatalui. In Iordania ma simt ca acasa, am petrecut mult timp acolo, de asemenea, iubesc energia pamantului romanesc.  Este adevarat ca tatal meu, crescut in lumea musulmana, a fost destul de strict in ceea ce  priveste educatia mea. In copilarie, adolescenta,  de multe ori s-a intamplat ca prietenii, colegii mei sa nu inteleaga de ce eu nu pot sa  ies seara cu ei nicaieri. J  Dar am simtit mereu  dragostea tatalui meu, in orice decizie lua. Il iubesc si sunt convinsa ca, desi nu m-a sustinut in alegerea profesiei, a inteles ca a fost bine sa fac ce simt', ne-a declarat Denise Rifai.

 Diferența de cultură și-a pus amprenta și pe modul în care Denise a fost crescută, însă aceasta mărturisește că tatăl sau a fost cel care a determinat-o să-și dorească să devină o femeie independentă:

„Tata m-a format prin exemplul sau, e un om vertical, un om cu un caracter foarte frumos, puternic. M-am raportat in permanenta la el. Si da, mi-am facut curaj sa il infrunt cand mi-am ales profesia. Si aceasta revolta' a facut parte din formarea mea. Cumva imi infruntam maestrul, riscam, poate, luand-o pe o cale in care eu credeam foarte mult. Era declaratia mea de independenta. In locul meu daca s-ar fi aflat, si tatal meu ar fi facut la fel, si-ar fi urmat visul, iar el stia asta.  Acum cred ca e mandru si de mine, si de fratele meu. Am crescut frumos, nu l-am dezamagit, dimpotriva'.

  Cu toate acestea, prezentatoarea emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai', de la Kanal D, precizează că a avut o copilărie de poveste:

Am fost un copil foarte iubit, eram o mica printesa. Ma iubeau si imi aratau asta nu doar membrii familiei mele, ci si apropiatii, prietenii parintilor mei. Bunicii ma adorau, si eu pe ei. Bunicul din partea mamei ma rasfata teribil, bunica era o femeie de o mare sensibilitate si puritate. Bunicul din partea tatalui, era un personaj extrordinar, frumos, chiar spectaculos ca aparitie, iubea viata ca un adevarat  Zorba. Bunica din partea tatalui era o femeie puternica, inteleapta, care a crescut o multime de copii J. Formau impreuna o familie traditionala musulmana.

Am avut o copilarie foarte frumoasa si pentru asta le sunt atat de recunoascatoare parintilor, bunicilor si fratelui meu, pe care il ador si in care am incredere absoluta.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare