; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Emilia Clarke

Interviu EXCLUSIV: De vorbă cu Emilia Clarke din „Urzeala tronurilor”

03 April 2015

În exclusivitate pentru România, TVmania s-a întâlnit la Londra, în februarie, cu Emilia Clarke din „Urzeala tronurilor'.

Mama Dragonilor este foarte, foarte frumoasă şi în realitate, dar neaşteptat de micuţă. Şi, în mod evident, diferită faţă de serial, căci este ciudat să o vezi fără peruca blondă sau hainele de aspirantă la Tronul de Fier. Dar este foarte caldă, vorbăreaţă şi cu un sănătos simţ al umorului.

Emilia Clarke

Î: Tu ştii ceva ce noi nu ştim. Ce se întâmplă totuşi în acest sezon 5?!

R: Foarte multe lucruri se întâmplă în sezonul 5. Este cel mai mare sezon pe care l-am filmat până acum. Ştiţi filmuleţele alea de pe YouTube, în care vezi reacţiile oamenilor şocaţi?! O să fie o mulţime de astfel de momente. Dar nu putem să vorbim încă despre ele!

Î: Tu şi Daenerys aveţi traiectorii asemănătoare. Pe tine, serialul te-a făcut celebră în toată lumea, Daenerys a devenit dintr-o persoană tânără, inocentă, o pretendentă serioasă la titlul de Regină. Cum ţi se pare această paralelă?

R: Da, aşa e. Din păcate, eu nu am dragoni. Dar e adevărat că am pornit o dată cu Daenerys într-o călătorie extraordinară. Înainte de rolul din „Urzeala tronurilor' eram chelneriţă. Amândouă eram foarte inocente la început, iar eu abia acum, în sezonul 5, am început să fiu mai relaxată, mi-a luat câţiva ani să înţeleg din ce show uriaş fac parte. E un sentiment minunat.

Î: De la începutul serialului eşti într-o călătorie continuă. Mai e mult până ajungi în Westeros?

R: La începutul fiecărui sezon, când primesc scenariul sunt curioasă să văd cât teritoriu acopăr, cât mai am până ajung la Tronul de Fier. Dar în sezonul ăsta, Daenerys îşi dă seama că graba nu o ajută deloc, că e o cale sigură spre eşec. Degeaba are idei măreţe precum eliberarea tuturor sclavilor, ea trebuie să se ocupe de problemele de zi cu zi pe care guvernarea unui teritoriu uriaş, cu numeroase clase sociale, le ridică. Trebuie să înveţe să menţină pacea şi abia atunci va deveni cel mai bun lider pentru Tronul de Fier. Şi trebuie să înveţe asta mai întâi în afara Westeros-ului.

Î: Daenerys are foarte mulţi fani şi e unul dintre personajele principale ale show-ului. Crezi că asta te fereşte de a fi ucisă?

R: Daa, ştiu că producătorilor le place să ucidă personajele populare. Dar chiar nu ştiu, nimeni nu e în siguranţă! Fiecare dintre noi, actorii, e fanul propriului personaj şi, deşi mai încercăm să-i tragem de limbă pe producători, nu prea ne iese.

emilia-clarke-game-of-thrones-2

Î: Cum te descurci cu peruca? S-a schimbat ceva de-a lungul sezoanelor?

R: Da, a „progresat'. E un pic diferită de la sezon la sezon. Durează două ore şi jumătate până îmi este aşezată pe cap, aşa că de obicei sunt prima pe platourile de filmare. Şi sunt zile lungi de filmare! Ideea e că peruca mea se măreşte de la sezon la sezon.

Î: Ce mai fac dragonii?

R: Bine, mulţumesc! Sunt absolut uriaşi în sezonul 5! Este un sezon foarte important pentru Daenerys şi dragonii ei, care îi pun la încercare talentele de părinte.

Î: Cum e să filmezi scenele cu dragoni?

R: Provocator! Am în faţă un fel de şosetă verde pe care o ţine un membru al echipei, e o minge la capătul unui băţ, iniţial mingea era de tenis, acum e mai mare, căci dragonii au crescut. Trebuie să faci serios apel la imaginaţie ca să interpretezi scenele cu dragonii.

Î: Şi ce-ţi spune regizorul?

R: „Uită-te la mingea verde, iubita'!

Î: Există vreun pericol ca Daenerys să se transforme în fratele ei, Viserys?

R: Cred că a fost suficient de atentă atunci când încă era doar o copilă ca să nu facă aceleaşi greşeli care i-au adus mortea lui Viserys. Pe de altă parte, cred că totul ţine de noroc atunci când vine vorba de familia Targaryen, poţi avea parte de nebunie sau poţi avea parte de măreţie, iar în sezonul ăsta, Daenerys se va apropia mai mult decât oricând de graniţa dintre cele două.

Î: Deci, o vezi ca pe o eroină şi ţii cu ea?

R: Da, categoric. Este decisă, ştie foarte clar ceea ce-şi doreşte şi cred că este personajul cel mai puţin egoist dintre toate care-şi doresc puterea în serial. Chiar cred că destinul ei este să se dedice Bine-ului şi faptul că este lipsită de egoism îi permite să rămână cu mintea limpede şi concentrată în urmărirea scopului ei.

Mai multe informații puteți citi în TVmania nr. 13 (860) din 30 martie 2015!

TVM 13 - 2015

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare