; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nefes si Tahir_serial Lacrimi la Marea Neagra 2

EXCLUSIV. De pe platourile de filmare ale serialului „Lacrimi la Marea Neagră”. Cum se naşte un serial de succes

03 October 2019

Unul dintre marile succese turcești ale ultimilor ani, „Lacrimi la Marea Neagră', poate fi văzut și la Kanal D din 2 septembrie. TV Satelit a aflat, la sfârșitul lunii august, cum e atmosfera la filmările care au loc într-o zonă pitorească din Turcia.

Serialul „Lacrimi la Marea Neagră' („Sen Anlat Karadeniz'), care a înregistrat audienţe record în Turcia încă de la primele difuzări, în ianuarie 2018, a reuşit să cucerească telespectatorii cu povestea dramatică (protagonista este o tânără abuzată de soţ), cu jocul actoricesc, dar şi cu locaţiile unde a fost filmată. Acțiunea are loc într-o zonă pitorească din regiunea Trabzon, unde muntele se întâlneşte cu Marea Neagră, pe care revista TV Satelit a vizitat-o la sfârşitul lui august în pline filmări ale sezonului 3. Astfel, actorii şi cei din echipa tehnică ne-au povestit în pauze cum a luat naştere acest serial de succes.

Primul care a crezut în acest produs a fost, evident, Osman Sinav, regizorul şi producătorul său (care şi-a pus amprenta şi asupra serialelor „Valea lupilor' şi „Parola: te iubesc!').

„Când am propus acest proiect postului ATV, ei au zis că nu va vinde internațional. Iar eu le-am răspuns: . Le-am zis că subiectul este unul universal și că o să vândă în toate colțurile lumii. În momentul acesta, serialul s-a vândut deja în 24 de teritorii. Când au lansat serialul, l-au pus miercurea, la competiție cu un serial de pe stația nașională, care avea 30 share. În prima săptămână au avut 9 puncte de rating și 40 share, în a doua, s-au dublat. Apogeul a fost la episodul 5, când au făcut 21 puncte de rating și 44 share. Atunci reprezentanţii staţiei mi-au spus că este un record nemaîntâlnit de 15 ani'.

Un proiect pe sufletul protagoniştilor. „Din povestea lui Nefes sunt atât de multe de învăţat!'

Protagonista serialului Irem Helvacioglu (Nefes) a fost fascinată de personajul ei:

„Nefes este întruchiparea femeii puternice, care îşi găseşte resursele de a se transforma uluitor din victimă în învingătoare. Mi-a plăcut enorm să intru în pielea acestei tinere extraordinare, să o înţeleg şi să o aduc în faţa telespectatorilor. Din povestea lui Nefes sunt atât de multe de învăţat!'.

Actriţa a explicat că pentru a-i da viaţă acestei tinere care luptă să-şi recapete libertatea dintr-o relaţie plină de violenţă, a ţinut mereu cont de indicaţiile lui Osman şi ale scenariştilor. „Cu toţii s-au străduit să scoată din noi ce e mai bun pentru personajele noastre', a mărturisit ea. Pe Irem (29 de ani) aţi mai văzut-o în „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii' (cadâna Nurbahar), „Valea lupilor' şi „Guneş'. La rândul său, şi actorul Ulaş Tuna Astepe (31 de ani) ne-a povestit cât de mult îl admiră pe Tahir, un bărbat care are face orice să-şi salveze femeia iubită din faţa unui destin tragic: „Nimeni nu este ca Tahir, nici eu nu sunt. Tahir este perfect şi încerc să fiu şi eu ca el, însă nu mereu îmi iese. De cele mai multe ori noi ne punem pe primul loc, însă el nu face asta'.

Mini-interviu cu Ulaş Tuna Astepe

Ce ne-a spus Ulaş

Care a fost cea mai grea scenă pe care ai jucat-o?

Cred că în general cele mai grele scene pe care le joc sunt cele în care nu cred şi pe care trebuie totuşi să le fac, însă slavă Domnului în acest serial nu a fost cazul până acum. Din punct de vedere tehnic cele mai grele scene au fost cele în care a trebuit să înot în mare sau în lac, chiar dacă ştiu să înot.

Cât de mult fimezi pentru serial?

La primul sezon am filmat cel mai mult, chiar şi 16 ore pe zi, a fost foarte greu. Însă, la sezonul 3 (n.r. – început pe 4 septembrie) este mai lejer, producătorii încearcă să ne dea mai mult timp liber. Eu locuiesc în Istanbul, însă pentru acest serial m-am mutat în Trabzon. Vara aceasta am avut vacanţă 2 luni: o lună am executat serviciul militar obligatoriu, iar cealaltă lună am fost în Grecia, la Salonic. Acolo am prieteni şi acolo sunt originile bunicilor mei. 

Cum te-ai înţeles cu Irem?

Eu şi Irem am avut chimie din primul moment şi ne-am înţeles foarte bine pe platouri. Sunt foarte fericit că s-a întâmplat asta. De aici şi succesul serialului.

Ce pasiuni mai ai în afară de actorie?

În timpul liber sunt pasionat de literatură şi de muzică, îmi place foarte mult muzica electronică, să o ascult şi chiar să o produc.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare