; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

141470194_123050013007281_3573642403210846344_n

EXCLUSIV. Cătălin Cazacu interviu din Zanzibar: „Tot timpul mi-am dorit să fug de iarnă”

12 February 2021

Cătălin Cazacu (36 ani), prezentatorul emisiunii „Distracțiile lui Cazacu' de la TVR 2, n-a stat pe gânduri și s-a mutat în Zanzibar pentru următoarele luni. De ce a făcut asta și ce planuri are pentru 2021, ne-a povestit chiar el.

 

TVMania: Cătălin când ai primit propunerea de a prezenta o nouă emisiune la TVR 2?

Cătălin Cazacu: Colaborarea mea cu TVR a început de pe la mijlocul anului 2020, au fost mai multe proiecte pe care le aveam în vedere când am venit aici. Până la urmă, am mers pe acest format de emisiune care se cheamă „Distracțiile lui Cazacu' și care, din punctul meu de vedere, mi se potrivește foarte bine. Este un format pe care l-am gândit împreună cu TVR. La jumătatea anului ne-am întâlnit pentru prima oară și deja în noiembrie eram pe tv.


Cum îți alegi invitații?

Invitații sunt, în principiu, oameni care au ceva de spus. Oameni care pot fi modele, pentru că este și o parte educațională în emisiune, și încerc ca de la fiecare invitat pe care îl am în mașină să scot cât mai multe povești, pe care încă nu le-a spus. Cred că reușim pentru că facem interviul într-un mediu confortabil pentru amândoi și atunci oamenilor le este mult mai ușor să se deschidă, să povestească doar cu prezentatorul, fără să fie într-un platou, unde sunt și alte persoane. Am o listă foarte lungă de invitați, până acum am filmat 18 ediții. Am epuizat o parte și dintre prietenii mei, dar cam acesta este criteriul… oameni de la care avem ceva de învățat.


Știu că acum ești plecat din țară, când ai terminat filmările pentru emisiune?

În ultimele luni, respectiv noiembrie și decembrie, am tras tare, cum s-ar spune și am reușit să filmăm pentru întreg sezonul. Undeva în 21… 22 decembrie a fost ultima filmare, așa că am muncit mult în ultima perioadă.


Vor mai continua când te vei întoarce din Zanzibar?

Cu siguranță sper să continuie „Distracțiile lui Cazacu'. Avem un feed-back foarte bun din partea publicului pentru această emisiune. Și, de la ediție la ediție, devine tot mai iubită așa că, în principiu, mai mult ca sigur o să existe un sezon 2, care va începe din primăvara și care va veni cu multe surprize pentru cei care ne urmăresc deja.


Apropo de Zanzibar…Când te-ai decis să pleci din țară? Și cum ai luat hotărârea?

Am luat hotărârea să plec în Zanzibar după ce am terminat filmările pentru emisiune, în jurul Crăciunului. A fost o hotârâre de moment, pentru că am niște prieteni aici. Tot timpul mi-am dorit să fug de iarnă și de frig. Nu-mi place să stau în frig. Spun asta și am spus-o și în emisiune, eu nu iubesc iarna și iarna nu mă iubește pe mine. A fost un impuls de moment, ca multe alte lucruri din viața mea, vreau să fiu surprins tot timpul de ce-mi rezervă viața.


Te-a afectat în vreun mod pandemia și carantina de anul trecut?

Cred că fac parte din categoria pe care pandemia i-a lovit cel mai tare, pentru că în 2020, împreună cu Victor Slav, aveam peste 60 de evenimente, la care participam ca și host, prezentator sau ca organizator. În proporție de peste 95% ele s-au anulat, așa că pandemia ne-a lovit destul de zdravăn. A fost însă un an în care, poate, am reușit să ne încărcăm cu energie și de abia așteptăm să ne întoarcem în câmpul muncii.


De ce Zanzibar?

De ce Zanzibar? Pentru că aici sunt prietenii mei, pentru că nu am fost niciodată, pentru că mi se potrivește din mai multe puncte de vedere. Clima este perfectă și sunt mulți români aici. Am vrut să văd cum e și sunt impresionat în fiecare zi de ce se întâmplă.


Știu că ți-ai luat bilet doar dus. Când ai vrea să te întorci acasă?

Da, este adevărat, am luat bilet doar de dus, nu știu când mă întorc acasă. În funcție de data în care vom începe din nou să filmăm. Probabil că atunci voi putea stabili când o să mă întorc. Momentan, vreau să strâng cât mai mult material de aici, ca să vadă și cei de acasă ce e de văzut. Încerc să surprind cât mai multe din această zonă.


Unde locuiești? Ai închiriat ceva? Spune-ne câteva detalii despre viața ta acolo

Mi-am luat o cameră într-o casă a unor localnici, pentru șapte zile, după care, probabil, o să mă mut dintr-o parte în alta pentru a descoperi cât mai multe locuri.
M-am împrietenit foarte repede cu localnicii, sunt foarte primitori. Au un stil de viață total diferit de ceea ce știm. Ei au o zicală: „Pole, pole', care înseamnă „încet, încet' și de care se țin. De exemplu, ca să comanzi un prânz trebuie să te înarmezi cu răbdare. Din momentul în care ai dat comanda, în următoarele două ore, în cel mai bun caz, îți va veni mâncarea. Dar sunt lucruri pe care le învăț și încerc să mă acomodez cu ele.


Te-ai gândit să te retragi din motociclism? (mă refer la competiții)

De abia aștept să mă sui din nou pe motocicletă. Competițiile sportive încep, de obicei, în jurul lunii aprilie. Nu știu exact echipa din care voi face parte și ce obiective își va trasa în acest an. Aștept cu nerăbdare să văd la ce competiții vom participa. E unul dintre lucrurile căruia îi simt lipsa cel mai mult, să fiu din nou pe motocicletă.


Ce planuri și proiecte ai pentru 2021?

De la 2021… una dintre dorințe este să se materializeze proiectul pe care îl am în cap, împreună cu cei de la TVR, pe vară. Sper să fie o surpriză. De foarte mult timp îmi doresc să am un proiect de genul acesta. Așa că, pe lângă celelalte proiecte care au rămas pe hold din 2020, să începem din nou să ne distrăm toată vara.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare