; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

EXCLUSIV. Actorii Julia Louis Dreyfus și Tony Hale și producătorul executiv David Mandel ne au vorbit despre „Vicepreședinta”

EXCLUSIV. Actorii Julia Louis-Dreyfus și Tony Hale și producătorul executiv David Mandel ne-au vorbit despre „Vicepreședinta”

25 April 2017

Sezonul al șaselea al serialului „Vicepreședinta' / „Veep' este în fiecare luni, la HBO. Despre ce se întâmplă în fața și în spatele camerelor de filmat, ne-au vorbit Julia Louis-Dreyfus (Selina Meyers), David Mandel (producător executiv) și Tony Hale (Gary Walsh).

 Vezi galeria foto >

La începutul sezonului, Selina nu mai deține o funcție publică. Când a fost luată această decizie? E ceva ce ați hotărât la începutul sezonului 5?

David Mandel: Chiar înainte ca sezonul cinci să înceapă.

Julia Louis-Dreyfus: Când David și cu mine ne-am întâlnit ca să vorbim despre implicarea lui în proiect, acesta a fost primul lucru pe care l-am discutat.

David Mandel: Amândoi am zis să uităm de rezultat și să ne gândim în ce direcție trebuie să meargă. Ne-am bazat pe ideea că ar putea, evident, să câștige, dar asta deja nu mai era atât de amuzant. E lucrul pe care și-l dorește cel mai mult în lumea asta, să fie aleasă președintele Statelor Unite. Serialul s-ar fi putut terminat dacă acest lucru chiar i s-ar fi întâmplat. Din acest motiv, am mers în direcția opusă. În plus, e amuzantă când i se întâmplă lucruri groaznice.

Julia Louis-Dreyfus: Eșecul constant este prietenul nostru în comedie.

David Mandel: Da.

Tony Hale: Îmi place că serialul poate să se numească în continuare „Vicepreședinta', pentru că este întotdeauna pe locul doi după cineva sau ceva.

David Mandel: În sufletul ei, e Vicepreședinta.

Julia Louis-Dreyfus: Este o frustrare de-a ei.

 

Cât de mult plănuiți în avans poveștile?

David Mandel: Întotdeauna îmi place să plănuiesc în avans, pentru că asta influențează lucrurile. Când am început sezonul trecut, nu știam dacă avem o poveste care se leagă pe parcursul întregului sezon. Putea să se termine după cinci episoade, putea să se termine după opt. Au existat niște fluctuații până când ne-am dat seama cum vrem să facem. Îmi place să știu în ce direcție ne îndreptăm.

 

Credeți că, uneori, ce fac oamenii după ce pleacă de la un job e poate mai interesant decât ce fac când au job-ul respectiv?

Julia Louis-Dreyfus: Cred că totul este interesant. Dacă ai personaje clar definite de care ești interesat, întotdeauna e interesant când începi să le descoperi.

David Mandel: Ce este cool este că în sezonul șase, marea întrebare este cum o să reacționeze ea la cei cinci ani pe care i-am văzut, cinci ani în care s-a definit în primul rând ca vicepreședinte, apoi prin dorința de a deveni președinte. Cinci ani în care am văzut ce este și pe care acum îi dăm la o parte. Ce devine ea și ce efect are acest lucru asupra celor din jurul ei?

Tony Hale: Și cum rămâne relevantă? Pentru că nu mai e în centrul atenției, iar o mare parte din identitatea ei era să fie în centrul atenției, așa că noua situație e terifiantă pentru ea.

Julia Louis-Dreyfus: Da. Dar acum are mai multe lupte de dus. Sezonul trecut, mama ei a murit și nu i-a lăsat ei banii. Așa că o să se confrunte cu niște provocări.

David Mandel: Și ăsta a fost un lucru care mi-a plăcut în aceste două sezoane, faptul că am putut trage cu ochiul să vedem ce este sub capotă, poate mai mult decât în primele sezoane. Nu e ceva ce poți face neapărat în primul sezon, nici nu aș vrea să fac asta atunci. Dar în sezoanele cinci și șase, poți săpa puțin mai adânc, pentru că ai cei patru sau cinci ani precedenți pe care te poți baza.

 

Pe măsură ce își pierde puterea politică oficială, oamenii din jurul ei vor rămâne loiali sau vor dispărea?

Tony Hale: Personajul meu nu poate să o părăsească. Nu ar ști ce să facă fără ea.

Julia Louis-Dreyfus: Dar oamenii se împrăștie.

David Mandel: Faptul că au lucrat pentru ea și ea a pierdut are daune colaterale. Probabil că în adevăratul Washington DC, oamenii nu ar fi stat lângă ea atât de mult. Și o să fiți șocați, în mod pozitiv, să vedeți unde e toată lumea.

 

În trailer-ul pentru acest sezon, o vedem pe Selina într-o tabără pentru refugiați. Ce fel de rol are acolo?

Julia Louis-Dreyfus: A acceptat un rol postprezidențial și încearcă să rămână relevantă. Ia lucrurile în serios în măsura în care i-o dictează ego-ul. Face multă treabă la nivel internațional.

Tony Hale: Încearcă să câștige simpatia oamenilor.

David Mandel: În țara asta, există o tradiție potrivit căreia, atunci când lucrurile nu merg bine pentru tine la nivel local, pleci în străinătate. Când ai dubii, mergi pe un câmp minat.

 

Mulți dintre oamenii pe care îi cunosc iau o pauză de la știri momentan, pentru că ciclul de știri din SUA e atât de stresant. Când lucrați la un serial ca acesta, simțiți că puteți lua o asemenea pauză?

Julia Louis-Dreyfus: Nu, nu cred că ne putem permite o pauză. Când au avut loc alegerile, toți am avut o perioadă cam de 24 de ore în care ne-am întrebat cine suntem acum, dacă mai putem fi amuzanți și dacă e potrivit ce facem, care este tonul nostru acum etc. Am avut un fel de criză de identitate, după care ne-am revenit și am mers mai departe. Dar cred că trebuie să fim conștienți de mediul politic actual ca să ne putem ține departe de el.

David Mandel: Da. Cred că trebuie să fim destul de conștienți cât să îl trecem cu vederea pentru moment, dar, în același timp, să-l luăm în considerare. Pentru că atunci când vom face un pas înapoi, în poate șase luni, trebuie să putem vedea povestea de ansamblu, spre deosebire de mesajele postate zi de zi pe Twitter. Lucrurile care vor fi mai interesante vor fi, de exemplu, ipocrizia de a prezenta o reformă a sănătății la care se lucrează de șase ani și care arată ca un proiect făcut pentru școală. Noi nu suntem SNL. Noi nu reacționăm la lucrul amuzant pe care l-a spus marți. Pentru noi, ce contează mai mult este care e imaginea de ansamblu a acestor oameni care lucrează în administrație. Poate acum nu știm răspunsul la această întrebare, dar poate îl vom afla.

 

Este greu să dați la o parte nebunia de zi cu zi și să fiți amuzanți și creativi, în condițiile în care senzația este că suntem sub asediu?

Tony Hale: Da, dar e și un mod de exprimare plăcut. Majoritatea timpului, situațiile prin care trec personajele noastre sunt mult mai dificile decât lucrurile prin care trecem noi, dar când totul e haotic, e drăguț să te concentrezi pe o scenă, să vă uitați unul la altul și să vă întrebați cum puteți face scena amuzantă. Și ce mai putem face și cum putem maximiza totul, să găsim moduri mici prin care să avem și comedie fizică.

Julia Louis-Dreyfus: Este plăcut să te poți uni cu un grup de actori și scenariști și să lucrați ca o echipă. E un mod minunat de a trece prin cele mai neplăcute circumstanțe.

 

Având în vedere că 53% dintre femeile albe din SUA l-au votat pe acest bărbat, chiar credeți că această țară poate alege o femeie în următorii ani?

Julia Louis-Dreyfus: Da, nu am niciun dubiu în privința asta. Cred că e o situație care se poate întâmpla cât trăim. Cu siguranță.

 

Mi se pare bizar că în „Homeland', avem o femeie președinte și acest lucru nu se poate întâmpla în viața reală. Niciodată nu m-am așteptat ca „Homeland' să devină un loc ce oferă confort.

David Mandel: O să par un nebun, dar chiar cred că lucrurile astea ajută. Cu mai mulți ani în urmă, în „24' a fost un președinte de culoare. Nu acest lucru a dus la alegerea lui Obama, dar a început o conversație.

Julia Louis-Dreyfus: Nu acesta este planul nostru, dar cred că faptul că Selina este o femeie care urăște femeile ajută. Ne dă șansa să fim misogini dintr-o perspectivă neașteptată, iar asta îmi place.

 

Mi-a plăcut ce a spus la sfârșitul sezonului trecut, despre părăsirea funcției și caracterul practic al vieții adevărate – că o să învețe să conducă și să cumpere timbre. Chiar credeți că președinții sunt atât de rupți de viața reală?

Julia Louis-Dreyfus: Fără niciun dubiu. Dacă ești președinte, da. Ei nu mai cumpără lucruri pentru ei. Am auzit o poveste despre unul dintre președinții Bush – își terminase mandatul și în magazine fusese pus scanerul. Nu a știut cum să-l folosească pentru că nu mai fusese într-un magazin de când l-au instalat.

David Mandel: Să-ți spun o poveste fascinantă. Acum citesc o carte absolut incredibilă. După ce și-a terminat mandatul și a stat câțiva ani în Independence, Missouri, Harry Truman s-a hotărât să conducă spre Coasta de Est împreună cu Bess Truman. În acea perioadă nu exista serviciul secret, nu existau bani, erau doar ei doi, care mergeau prin orașe, ieșeau la cină. Lăsau bacșis. Plăteau. Îi plăteau o cină unui polițist. Se opreau pentru înghețată. Puneau benzină. Este fascinant, aproape S.F. E o altă lume, îndepărtată de cea în care trăim acum. Se numește „Harry Trumans Excellent Adventure, the True Story of a Great American Road Trip' și e fantastică.

Tony Hale: Cred că este responsabilitatea noastră cât de mult îi ridicăm pe piedestal și îi separăm de noi, fără să le oferim acea umanitate. Asta cred că ține de noi.

 

Ați văzut acea poză minunată de acum câțiva ani, în care cuplul Obama este condus pe gazonul palatului Windsor de către prințul Philip și Regină? Fără securitate, fără șofer – i-au așteptat să coboare din elicopter și au condus chiar ei mașina. Presa americană și-a ieșit din minți.

Julia Louis-Dreyfus: Mi-ar fi plăcut să văd asta.

David Mandel: Anul trecut, în episodul de la Camp David, am avut un moment în care ea conduce o mașină de golf. Pentru că Selina ar vrea să conducă.

Tony Hale: Mai degrabă voia o poză în timp ce conducea.

David Mandel: Așa e. Voia să fie văzută conducând – exact.

 

Crezi că există o perioadă în care Selina ar putea trăi fără politică?

Julia Louis-Dreyfus: Nu, nu, nu. Atâta lucru pot să-ți spun – nu poate. Este în ADN-ul ei.

 

Cum e afectată relația ei cu Gary de faptul că ea a pierdut puterea?

Tony Hale: Pentru că nu mai lucrează pe lângă Biroul Oval, am ocazia să petrec mai mult timp cu ea, ceea ce e o bucurie.

Julia Louis-Dreyfus: Ești și mai implicat în tot ce fac, așa-i?

Tony Hale: Da, și asta îmi place. Pentru că aș prefera ca Selina să mă abuzeze decât să mă ignore. Când m-a ignorat, am simțit că mor. Așa că acum că primesc toată această atenție, chiar dacă mă abuzează, pentru mine asta e iubire.

 

Există anul acesta niște înjurături aparte?

Julia Louis-Dreyfus: Nu-mi amintesc și nu vrem să le dezvăluim, dar vă așteaptă niște lucruri intense. Am avut câteva pe care, atunci când le citeam, mi-am spus că nu știu dacă putem face asta. După care am făcut-o.

Tony Hale: Da, așa e.

 

Publicul britanic este obișnuit cu insultele. În SUA, au fost oamenii șocați la început?

Julia Louis-Dreyfus: Da, absolut, pentru că înjuratul este făcut la un alt nivel. Când serialul a fost creat, nu mai era altul ca el. Dar cred că este o metaforă grozavă pentru ce se întâmplă în culise vs. ce ni se arată. Pe lângă faptul că limbajul e amuzant, cred că a funcționat bine din punctul de vedere al poveștii. Am încercat să menținem acest ritm. Așa cum a spus și Dave, nu ajunge să spui „fuck'.

 

Da, am înțeles că aveți o regulă să scoateți înjurăturile obișnuite?

David Mandel: Sunt ușor de pus într-o scenă, pentru că e vorba de HBO și de ce să nu o spun? Sunt nervos, așa că o să adaug un fuck. Dar nu merită, nu fac decât să scadă impactul celor care merită.

Julia Louis-Dreyfus: Da, diluează înjurăturile bune.

 

Citește și:

„Urzeala tronurilor', „Vicepreşedinta' şi „Silicon Valley' continuă cu sezoane noi

Hugh Laurie joacă în serialul „Vicepreşedinta'

Foto: © 2017 Home Box Office, Inc. All rights reserved

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare