; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Horia virlan

EXCLUSIV. 25 de sfaturi utile pentru cămara de toamnă, de la Horia Vîrlan

18 September 2018

Toamna este anotimpul în care bucătăresele pregătesc cele necesare pentru cămară. Chef Horia ne-a oferit în exlcusivitate câteva sfaturi numai bune pentru o bună preparare a produselor de toamnă.

 

 1. Când punem murături trebuie să alegem doar legume proaspete, fără lovituri, zgârieturi sau pete.
 2. Legumele trebuie bine spălate, apoi scurse de apă și sterse foarte bine.
 3. Sarea folosită la murături trebuie să fie de salină, curată și dacă se poate neiodată.
 4. Condimentele sau ierburile aromatice adăugate la murături  trebuie să fie fără praf, mucegai sau alte impurități.
 5. Castraveții murați se vor păstra crocanți dacă înainte de ai pune la borcan îi opăriți timp de 30 secunde.
 6. Apa folosită la murături trebuie să fie ori fiartă ori fără impurități, altminteri murăturile se strică.
 7. E bine să vânturați apa de la murături o singură dată, la o săptămână după ce le-ați pus în borcan.
 8. Murăturile în saramură sunt mai gustoase dacă adăugați 1 linguriță de boabe de muștar.
 9. Evitați să țineti borcanele de murături în încăperi unde fluctuațiile de temperatură sunt mari. Exemplu: balcon, cămara din apartament etc.
 10. Ardeii sau gogoșarii umpluți vor rămâne crocanți dacă varza și morcovii folosiți ca umplutură sunt răzuite foarte fin și scurse de zeamă.
 11. Lichidul folosit pentru legumele conservate în oțet trebuie să conțină zahăr, care nu dă doar gust murăturilor, ci și anihilează din acreala oțetului.
 12. Puteți să puneți rădăcinoase tăiate în felii la murat într-o compoziție de apă, oțet, sare și zahăr, iar gustul lor va fi nemaipomenit.
 13. Gogoșarii în oțet vor fi crocanți și peste un an, dacă i-ați șters bine de apă înainte de ai presa în borcan.
 14. Aveți grijă să eliminați toate bulele de aer din borcan înainte de a închide borcanul.
 15. Umpleți borcanele până la buza superioară, pentru a nu permite microorganismelor să se dezvolte.
 16. O peliculă de ulei deasupra lichidului din borcane le va ajuta să nu facă mucegai.
 17. O zacuscă reușită se pregătește din legume foarte proaspete care au fost coapte, fripte sau opărite imediat după recoltare sau achiziție.
 18. Întotdeauna fierbeți zacusca la foc mic, până se ridică uleiul la suprafață. Aceasta este regula de aur a preparprii zacuscăi.
 19. Trebuie bine drămuite foile de dafin și boabele de piper ce se pun în zacuscă, altminteri aceasta va avea gust de condimente și nu de zcuscă. Spre exemplificare: 2 foi de dafin și 8-10 boabe de piper sunt suficiente pentru un borcan de produs.
 20. Cei care vor să coacă ardeii, dar nu le place să-i curețe, pot opta pentru prăjitul acestora în baie de ulei, având grijă să nu-i lase prea mult în ulei, altminteri se înmoaie excesiv. Vinetele pot fi coapte în cuptorul încins la 250 grade, dar trebuie înțepate din loc în loc ca să nu explodeze în cuptor
 21. Atenție la capacele ruginite de borcane. Acestea trebuie schimbate. Nu le puteți proteja cu folie alimentară, deoarece se deteriorează și se transferă rugina în zacuscă.
 22. După ce ați umplut borcanele de zacuscă, lăsați-le 2-3 minute cu gura în jos ca să eliminați bulele de aer, apoi le întoarceți și le depozitați.
 23. Dacă doriți să conservați legume în congelator, acestea trebuie opărite în prealabil pentru a le înmuia textura și a nu permite fleșcăirea lor după decongelare.
 24. Dacă alegeți să conservați legumele în congelator e bine că după ce le-ați opărit și scurs de lichid să le puneți în pungi care pot fi vidate. În acest fel ocupă mai puțin spațiu și se păstrează mai sigur.
 25. Puteți conserva, în congelator, orice fructe în pungi pe care le veți sigila pentru a nu permite aerului să intre înăuntru.
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare