; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Roxen Eurovision

Roxen, reprezentanta României, nu s-a calificat în finala Eurovision 2021

19 May 2021

UPDATE 19 Mai 2021: Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, a ratat calificarea în marea finală de sâmbătă a concursului de muzică. Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest a început marți seară în Olanda, la Rotterdam, cu o primă semifinală, care s-a desfășurat într-un format restrâns, de pandemie.

Intrată în concurs cu nr. 13, Roxen, cu piesa „Amnesia', nu a reușit să se califice mai departe. Cântecul este compus de Adelina Stîngă și Victor Bouroșu.

Eșecul este pus pe seama lipsei de experiență a reprezentantei României, o tânără foarte talentată din Cluj, cu o voce cu un timbru aparte, care are însă numai 21 de ani. Iată melodia și scenografia cu care s-a prezentat marți seara pe scena de la Rotterdam.

La finalul show-ului transmis de TVR, prezentatorii au anunțat câștigătorii primei semifinale: Lituania: The Roop – Discoteque; Rusia: Manizha – Russian Woman; Suedia: Tusse – Voices; Cipru: Elena Tsagrinou – El Diablo; Norvegia: TIX – Fallen Angel; Belgia: Hooverphonic – The Wrong Place; Israel: Eden Alene – Set Me Free; Azerbaidjan: Efendi – Mata Hari; Ucraina: Go_A – Shum și Malta: Destiny – Je Me Casse vor concura în ultimul act al competiției.

Lor li se vor alătura câștigătorii celei de-a doua semifinale și artiștilor ce reprezintă țările calificate direct în finala concursului: Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Spania și Regatul Țărilor de Jos.

 

18 mai 2021: Concursul Eurovision 2021 începe astăzi, la Rotterdam. Astăzi, 18 mai, este prima finafinală a concursului muzical, eveniment care va putea fi urmărit și la noi, pe postul TVR 1, dar și pe TVR HD, TVR Internațional și online, pe TVR+, începând cu ora 22.00.

Reprezentanta României, Roxen, s-a pregătit intens ca să urce pe scenă, pentru a presta în fața a mii de oameni. Spectacolul va putea fi urmărit din sală de aproximativ 3.500 de spectatori, cu respectarea normelor de distanţare socială.

Când cântă Roxen la Eurovision 2021

Artista Roxen, reprezentanta României, a fost aleasă să participe la Eurovision 2021: va interpreta piesa intitulată „Amnesia'.

Potrivit calendarului concursului, România va participa în prima semifinală Eurovision 2021, marți, 18 mai: Roxen va fi al 13-lea artist care va urca pe scenă.

Roxen a surprins audiența cu o vestimentație complet schimbată 

Reprezentanta României la ESC 2021 a surprins audiența la ultima repetiție, cu doar câteva ore înainte de show-ul pentru juriu, cu o ținută complet schimbată față de primele apariții pe scena concursului, se arată într-un comunicat TVR.

După ce au scăpat de emoțiile testelor Covid, procedura standard impusă de organizatori tuturor participanților la eveniment – din nou, rezultatele acestora au fost negative -, Roxen și echipa au urcat pe scenă pentru o nouă sesiune de repetiții.

Reprezentanta noastră a cântat într-o rochie cu imprimeu floral, o apariție total diferită față de cea purtată la primele repetiții pe scena Rotterdam Ahoy, echipa reușind să păstreze secretul privind vestimentația pentru concurs până în ziua show-ului pentru juriu.

„Am primit o mulțime de reacții pozitive la outfitul pe care l-am pregătit pentru concurs. Vă mulțumesc din suflet și vă promit că voi da totul, diseară, în fața juriului. Ne vedem marți, la semifinala pentru public!', a declarat Roxen.

 

Cum puteți vota marți, în prima semifinală Eurovision 2021

 

Românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta țării noastre, deci votul românilor din străinătate este cel care poate înclina balanţa calificării României în marea finală. Voturile primite de la publicul din străinătate vor conta în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată votării (care se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 16 piese), să voteze 13 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app.

Românii din străinătate vor putea vota de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon. Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară televiziunea publică ce transmite concursul, dar le puteţi găsi şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială facebook.com/eurovision.romania.

Fanii din România își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,19 euro/SMS), de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Sursa foto: TVR

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare