; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Eurovision 2017. Salvador Sobral, din Portugalia, a câștigat trofeul Eurovision cu piesa „Amar Pelos Dois” (2)

Eurovision 2017. Salvador Sobral, din Portugalia, a câștigat trofeul Eurovision cu piesa „Amar Pelos Dois”

14 May 2017

Marea Finală a Eurovision Song Contest 2017 şi-a ales câştigătorul. Cea de-a 62-a ediţie a concursului s-a încheiat cu victoria Portugaliei, reprezentată de Salvador Sobral, cu piesa Amar Pelos Dois (758 de puncte).

 

Ilinca şi Alex Florea au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte. Este cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010, organizată la Oslo si a patra in istoria participarii României la Eurovision. În ceea ce privește exclusiv cifrele televotului, „Yodel It!”a fost a cincea în preferinţele publicului care a votat în Finala de la Kiev.

 Vezi galeria foto >

Mă bucur enorm pentru acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru ca România să strălucească pe scena Eurovision şi să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun. Pentru acest lucru, doresc să le mulţumesc în special românilor din diaspora', a declarat Alex, după publicarea clasamentului final. Mai mult, ne-am situat în top trending Twitter în această seară, pe poziţia a cincea, pentru că fanii Yodel it! s-au mobilizat extraordinar şi ne-au ridicat în clasament', a mai adăugat artistul.

În aceste două săptămâni, m-am maturizat mai mult decât în ultimii doi ani. Am învăţat cât de important este să cânţi şi să te dăruieşti publicului, indiferent de cât de mare este scena. Consider că cel mai important pentru noi este votul publicului, pentru că ei ne-au susţinut de la început. Prin votul lor, ne-au pus pe locul cinci şi acest lucru este incredibil. Mă bucur foarte mult că yodelingul meu a ajuns în sufletele oamenilor', mărturiseşte Ilinca depre experienţa Eurovision.

Punctajul obţinut de piesa piesa „Yodel It!” a fost acumulat prin voturile pe care Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii României în concurs, le-au primit din partea următoarelor țări:

 • Moldova (12 puncte),
 • Adjerbadjan (3 puncte),
 • Letonia (3 puncte),
 • Muntenegru (10 puncte),
 • Albania (3 puncte),
 • Malta (5 puncte),
 • Macedonia (4 puncte),
 • Grecia (6 puncte),
 • Bulgaria (3 puncte),
 • Olanda (un punct),
 • Irlanda (8 puncte).

La acestea, s-au adăugat cele 224 de puncte de la televot, rezultând, în final, un total de 282 de puncte.


 Din 2010, de la rezultatul extraordinar pe care Paula Seling şi Ovi l-au obţinut la Oslo, România nu s-a mai clasat între primele zece ţări la Eurovision. Mai mult, foarte important este pentru noi votul publicului, care ne-a clasat pe poziţia a cincea. Le mulţumesc în mod special fanilor din Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Danemarca, Polonia, Spania şi Ucraina, de unde am primit cele mai multe voturi. Aşadar, am avut dreptate: întreaga Europă, şi nu numai, a yodelit împreună cu noi!' a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Eurovision 2017.

Podiumul a fost completat de Bulgaria, cu „Beautiful Mess', interpretată de Kristian Kostov (615 puncte) şi de Moldova, cu „Hey Mamma', a celor de la Sunstroke Project, reprezentanții Moldovei (374 de puncte).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare