; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Robin Bengtsson

Eurovision 2017: Iată care sunt primii 10 concurenţi calificaţi în marea finală de sâmbătă. Ascultă piesele!

10 May 2017

Fanii din cele 18 ţări repartizate în prima semifinală şi cei din Italia, Marea Britanie şi Spania au decis, alături de juriile de specialitate, primii zece finalişti ai Eurovision 2017.

Vă prezentăm, în continuare,  piesele care merg în marea finală a concursului:

Suedia: Robin Bengtsson – I Cant Go On

Australia: Isaiah – Dont Come Easy

Belgia: Blanche – City Lights

Azerbaidjan: Dihaj – Skeletons

Portugalia: Salvador Sobral – Amar Pelos Dois

Grecia: Demy – This Is Love

Moldova: Sunstroke Project – Hey Mamma

Cipru: Hovig – Gravity

Armenia: Artsvik – Fly With Me

Polonia: Kasia Moś – Flashlight

„Mă bucur foarte mult pentru Moldova şi am avut emoţii în timpul show-ului. Când i-am văzut primii calificaţi, am sărit în sus de bucurie. Cea mai mare dezamăgire a mea este că nu s-a calificat Triana Park, din Letonia', a declarat Alex Florea, la finalul spectacolului.

„A fost o semifinală strânsă şi am ţinut pumnii strânşi pentru Armenia, Suedia şi Portugalia. Mă bucur că am intuit corect şi cele trei piese s-au calificat în finală', a mărturisit Ilinca.

Ilinca și Alex Florea cântă în a doua semifinală

Miercuri, 10 mai, este rândul României să aibă emoții. Începând cu ora 22.00, Ilinca şi Alex Florea, alături de ceilalţi concurenţi, vor urca pe scena din Kiev pentru repetiţia la care juraţii vor nota prestaţia artiştilor. Conform regulamentului, show-ul nu va fi televizat.

În semifinale, notele juriilor de specialitate și televoturile din țările artiştilor care urcă pe scenă în seara respectivă, decid clasamentul competiţiei. Dintre „Big Five', ţările deja calificate în Marea Finală plus ţara gazdă, vor vota în cea de-a doua semifinală telespectatorii din Ucraina, Franţa şi Germania.

•       Calificarea României în finala din 13 mai se va decide joi, 11 mai, în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Joi, 11 mai, vom afla dacă „Yodel It!' va merge în Marea Finală a concursului. Ilinca şi Alex Florea vor lupta pentru voturile publicului în a doua semifinală Eurovision 2017, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

„Avem o piesă foarte bună, doi artişti talentaţi şi un show pe măsură. Am mare încredere în şansele României la această ediţie Eurovision', a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Kiev.

România intră, miercuri, în prima parte din cea de-a doua semifinală, alături de  Serbia, Austria, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lithuania, Estonia, Israel. Reprezentantii nostri vor avea pozitia a cincea in ordinea de intrare in concurs.

Emoţiile vor creşte la finalul show-ului, când prezentatorii vor anunţa cei zece câştigători ai serii, artiştii care vor merge în finala din 13 mai.

Despre juriile naţionale Eurovision:

În mod tradiţional, juriile votează în timpul repetiției din seara înaintea fiecărui spectacol televizat. Repetiția este transmisă către cele 42 de jurii ale ţărilor participante, prin satelit, iar rezultatele voturilor individuale vor rămâne secrete până după Marea Finală. Pentru a păstra lucrurile echitabile, activitatea juriilor este supravegheată de un notar în fiecare țară, iar observatorii independenți ai EBU își rezervă dreptul de a efectua vizite ad-hoc surprinzătoare la comisia de juriu pentru a asigura desfășurarea votului.

Un total de 210 de jurați – cinci în fiecare dintre cele 42 de țări participante – vor vota.

Cei mai tineri jurați, în vârstă de 16 ani, provin din Macedonia și Ucraina. La polul opus, un specialist în vârstă de 76 de ani va face parte din juriul Regatului Unit. Vârsta medie a juraților este de 40 de ani.

97 jurați sunt femei, 112 sunt bărbați. Câțiva dintre membrii juriului din acest an au participat anterior la concursul Eurovision, în calitate de concurenţi, compozitori sau chiar dirijori. Printre aceştia, se numără și Luminita Anghel (participare la Eurovision în 2005) și Mihai Trăistariu (participare la Eurovision în 2006).

Pentru actuala editie, pe lângă Luminiţa Anghel și Mihai Trăistariu, juriul de experți din România este completat de Tavi Colen, Paula Seling şi Cezar Ouatu. Ei îşi vor exprima voturile în cele două semifinale şi în finală pentru toţi participanţii din concurs, cu excepţia reprezentanţilor noștri.

Fiecare membru al juriului va evalua capacitatea vocală, performanța pe scenă, compoziţia şi originalitatea piesei şi va nota artiştii favoriţi cu un set de puncte, de la 1 la 8, 10 și 12.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare