; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Simona Halep

Eurosport va transmite Australian Open până în 2021

21 September 2015

Eurosport prelungeşte acordul pentru drepturi exclusive pentru Australian Open în Europa până în 2021. Noul acord cuprinde drepturi suplimentare – în direct şi în exclusivitate – pentru turnee cheie premergătoare Openului Australian.

Simona Halep

Eurosport, gazda celor mai numeroase competiţii sportive transmise în direct, a anunţat prelungirea acordului pentru drepturile TV şi digitale exclusive pentru Australian Open. Astfel, Openul Australian rămâne pe Eurosport în 50 de pieţe europene până în 2021.

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „De peste 20 de ani, Australian Open este o competiţie esenţială în oferta de tenis a Eurosport. Obiectivul nostru este să aducem conţinut premium exclusiv, dar şi să consolidăm parteneriate cheie deja existente, cum este cel cu Federaţia Australiană de Tenis. Astfel, asigurăm drepturi suplimentare pentru transmisiuni în direct care ne garantează acces exclusiv, timp de o lună, la turnee de tenis de top. Fanii vor beneficia de o experienţă unică a vizionării graţie conţinutului şi îmbunătăţirilor deja planificate în producţiile de la faţa locului oferite de Eurosport'.

Reînnoirea parteneriatului cu Federaţia Australiană de Tenis, care începe din 2017, include de asemenea drepturi noi, care ne permit să oferim – în direct şi în exclusivitate – două turnee premergătoare Openului Australian, World Tennis Challenge, dar şi drepturile pentru Hopman Cup. În total, noul acord va asigura aproximativ 300 de ore de transmisiuni în direct pe canalele Eurosport şi, pentru prima dată, transmisiuni online în direct pentru partidele disponibile din cadrul fiecărui eveniment, aşa cum sunt produse de Federaţia Australiană de Tenis.

– ATP Brisbane International – câştigat recent de campioni ai turneelor de Mare Şlem precum Roger Federer, Lleyton Hewitt sau Andy Murray.

– ATP Sydney International – câştigat recent de Juan Martin del Porto – fost campion la US Open – şi de Bernard Tomic – favoritul australienilor.

– Hopman Cup – un turneu internațional dublu mixt desfăşurat la Perth, unde o ţară joacă împotriva celeilalte. Ediţia din 2015 a fost câştigată de perechea poloneză Agnieska Radwanska – Jerzy Janowicz, care a învins perechea americană formată din Serena Williams – John Isner.

– World Tennis Challenge – un turneu demonstrativ de trei zile desfăşurat în Adelaide, în săptămâna precedentă turneului Australian Open.

În 2016, fanii tenisului se vor putea bucura de cele mai ample transmisiuni din cadrul Openului Australian pe Eurosport, toate partidele fiind disponibile în direct pe Eurosport Player, serviciul online al Eurosport. Aceasta vine după ce ediţiile din 2015 ale turneului de la Roland Garros şi US Open au beneficiat de cea mai bună acoperire avută vreodată, prilej cu care au fost oferite producţii ample, care au cuprins magazine noi transmise în direct şi un număr record de terenuri disponibile pe Eurosport Player. Openul Francez a înregistrat recorduri de audienţă, marcând cea mai bună zi pentru transmisiunile de la Roland Garros pentru Eurosport France, dar şi cea mai urmărită partidă de tenis pentru British Eurosport.

Ediţia din 2015 a turneului US Open a fost cea mai bună din istoria canalului, cu o creştere a audienţei medii în direct de 20% comparativ cu 2014 în Europa. Finala feminină 100% italiană a înregistrat un alt record, când peste 2,6 milioane de telespectatori europeni au urmărit victoria Flaviei Pennetta în faţa Robertei Vinci, marcând cea mai mare audienţă a unei partide de la US Open pe Eurosport.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare