Homepage  / Televiziune

EUROPA LEAGUE: Cine transmite Atalanta Bergamo – Bayer Leverkusen, finala ediției 2023 – 2024

EUROPA LEAGUE: Cine transmite Atalanta Bergamo – Bayer Leverkusen, finala ediției 2023 – 2024

de Tavi Cojocaru,

Ultimul act din a doua competiție europeană intecluburi ca valoare, Europa League, are loc miercuri, 22 mai, pe stadionul „Dublin Arena”, un stadion cu 51.000 de locuri.

Meciul va începe la ora 22:00 și va fi transmis în direct de Pro Arena.

Meciul de la Dublin va fi condus de o brigadă din România, cu Istvan Kovacs la centru, asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar Cătălin Popa va fi în camera VAR.

Atalanta Bergamo, minunea fotbalului italian din ultimii ani, de când antrenorul Gian Piero Gasperini a transformat acest club din temelii, se află la prima sa finală europeană. Atalanta a ieșit dintr-o grupă cu Sporting Lisabona, Sturm Graz și Rakow, apoi le-a eliminat, rând pe rând pe Sporting Lisabona, Liverpool (uluitor a fost succesul cu 3-0 de pe „Anfield”), Marseille.

Pentru Atalanta, trofeul ar însemna enorm, fiindcă în vitrina clubului înființat în 1907 există unul singur deocamdată: Cupa Italiei (1963).

Scamacca, pericolul de la „Dea”

„Dea”, așa cum este poreclită gruparea Atalanta, are un lot evaluat la 349,6 milioane de euro. Starurile bergamascilor sunt atacanții Gianluca Scamacca, Ademola Lookman și Charles De Ketelaere. Alți jucători foarte bine cotați ai bergamascilor sunt fundașul central Giorgio Scalvini și mijlocașul Teun Koopmeiners.

Cât ține minunea „aspirinelor”?

Bayer Leverkusen a câștigat fără eșec primul său titlu din istoria de 119 de ani a clubului.

Nemții n-au pierdut nici în Europa League, chiar dacă au avut unele partide în care și-au salvat invincibilitatea în prelungiri!

Bayer a defilat în grupa cu Qarabag, Molde și BK Haeken, iar în fazele eliminatorii le-a trimis acasă pe Qarabag, West Ham United (deținătoarea trofeului) și AS Roma.

Antrenorul Xabi Alonso știe că mai are doar două finale, cea din Europa League, și cea din Cupa Germaniei (programată pe 25 mai, contra celor de la FC Kaiserslautern), pentru o „triplă” istorică fără eșec!

Echipe care au mai reușit astfel de „triple” (campionat, cupă, plus un trofeu european) au mai fost. Niciuna n-a reușit însă asta fără niciun eșec pe parcursul sezonului!

Bayer Leverkusen are în palmares Cupa UEFA (actuala Europa League), ediția 1987-1988. Și o finală de Champions League, pierdută cu Real Madrid, 1-2, în 2001 – 2002.

Lotul lui Bayer este cotat la 594 de milioane de euro. Florian Wirtz este marele star al echipei, fiind cotat la 110 milioane de euro, dar și Frimpong, Xhaka, Grimaldo, Boniface, Tapsoba sunt jucători foarte buni.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton