Homepage  / Recomandări

EURO 2024: Cine transmite semifinalele Spania – Franța și Olanda – Anglia

EURO 2024: Cine transmite semifinalele Spania – Franța și Olanda - Anglia

de Tavi Cojocaru,

Campionatul European de fotbal din Germania a ajuns la penultima fază, semifinalele. Vor fi două meciuri foarte tari în urma cărora vom afla finalistele.

Spania – Franța: ibericii, cu echipa decimată

La Munchen va avea loc un nou episod din Spania – Franța, unul dintre duelurile „clasice” pe continent. În istoria întâlnirilor directe, Spania are 16 victorii, iar Franța – 13. Alte 7 partide s-au încheiat la egalitate.

Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei, are mari bătăi de cap. Pedri a suferit o accidentare gravă contra Germaniei, iar fundașii Dani Carvajal și Robin Le Normand sunt suspendați.

Franța n-are absențe, dar se teme de starea lui Kylian Mbappe, care n-a rezistat tot meciul cu Portugalia. De când a suferit acea fractură de piramidă nazală care l-a obligat să poarte o mască, Mbappe a avut un randament tot mai scăzut.

Spania a impresionat la acest Euro, având 5 victorii din tot atâtea meciuri ( 3-0 cu Croația, 1-0 cu Italia, 1-0 cu Albania, în grupe,, 4-1 cu Georgia, în „optimi”, 2-1 cu țara gazdă, Germania, în semifinale). Nimeni n-a mai avut un traseu atât de bun.

Franța s-a chinuit mult mai mult. A marcat trei goluri, dar două au fost autogoluri, iar singurul gol marcat de un francez, de Mbappe, a fost din penalty! Echipa lui Didier Deschamps n-a izbutit niciun gol din acțiune la acest turneu final!

Traseul Franței a fost următorul: 1-0 cu Austria, 0-0 cu Olanda, 1-1 cu Polonia, în grupe, 1-0 cu Belgia, în „optimi”, 0-0 (5-3 după loviturile de departajare cu Portugalia).

Olanda – Anglia. Ce meci vom avea la Dortmund!

Un alt „clasic” al fotbalului european va avea loc pe stadionul din Dortmund. În întâlnirile directe, Olanda are avantaj, 7 victorii, în timp ce Anglia are doar 6. Alte 9 meciuri s-au terminat cu remize.

Olanda are în palmares un trofeu la Campionatul European, ediția 1988, găzduită tot de Germania. Și speră să repete performanța.

Anglia a fost finalista ediției precedente, dar a pierdut finala în fața Italiei la loviturile de departajare.

Ca și în cealaltă semifinală, avem o echipă care a impresionat și una care a mers mai mult șchiopătând până în această fază. Olanda a trecut de grupe (2-1 cu Polonia, 0-0 cu Franța, 2-3 cu Austria), dar în „optimi” a învins categoric România, scor 3-0, iar în „sferturi” a rezolvat meciul cu Turcia în doar 6 minute, scor 2-1.

Anglia a avut un parcurs modest: 1-0 norocos cu Serbia, 1-1 cu Danemarca, 0-0 cu Slovenia în grupe, 2-1 dramatic cu Slovacia în „optimi”, cu golul egalizator picat la ultima fază din timpul regulamentar, apoi încă un gol în prelungiri. În sferturi, Anglia a trecut din nou cu foarte mult noroc de Elveția după loviturile de departajare 1-1 (5-3 după penalty-uri).

Programul meciurilor din semifinale

Marți, 9 iulie
– Spania – Franța, ora 22:00, Pro TV

Miercuri, 10 iulie
– Olanda – Anglia, ora 22:00, Pro TV

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton