Homepage  / Recomandări

EURO 2024: Cine transmite meciurile din ultima etapă a grupelor de la turneul final

EURO 2024: Cine transmite meciurile din ultima etapă a grupelor de la turneul final

de Tavi Cojocaru,

Campionatul European de fotbal din Germania se apropie de finalul primei faze, cea a grupelor. Deja, jocurile din Grupa A s-au încheiat duminică seară și știm primele două calificate (Germania, locul 1, și Elveția, locul 2), dar și echipa eliminată, Scoția. Ungaria, care a terminat pe locul 3, cu 3 puncte, dar un golaveraj slab 2-5, așteaptă o calificare miraculoasă, dar în funcție de rezultatele din celelalte grupe.

Iată, pe scurt, meciurile și calculele la calificare din celelalte grupe.

Grupa B (meciurile se vor disputa luni, 24 iunie, ora 22:00)

Albania – Spania (24 iunie, ora 22:00, Pro Arena)
Spania este deja calificată, după două victorii fără gol primit: 3-0 cu Croația și 1-0 cu Italia. Albania, care a condus atât pe Italia (scor final 1-2), cât și pe Croația (scor final 2-2), a arătat că e capabilă de surprize și încă speră la calificare. Mulți mizează pe Morata, Lamine Yamal, Pedri etc.

Croația – Italia (24 iunie, ora 22:00, Pro TV)
Meci de totul sau nimic pentru ambele echipe. Croația, una dintre marile dezamăgiri de la acest turneu final, are nevoie de victorie ca de aer, altfel va pleca acasă. Dar generația lui Modric, Perisic, Kovacic etc pare „stoarsă” de energie. Italia, deținătoarea trofeului, n-a arătat mare lucru. Noua națională a lui Luciano Spalletti a fost salvată în dese rânduri doar de portarul Gianluigi Donnarumma.

Grupa C (meciurile se vor disputa marți, 25 iunie, ora 22:00)

Anglia – Slovenia (25 iunie, ora 22:00, Pro TV)
Anglia, văzută de specialiști una dintre marile favorite ale competiției, n-a convins în primele două meciuri. A câștigat norocos cu Serbia (1-1) și a obținut doar un egal cu Danemarca (1-1). Acum va întâlni cea mai slab cotată formație din grupă. Harry Kane, marele star al Angliei, a făcut o ședință cu restul lotului la care n-a participat și selecționerul Gareth Southgate, cu intenția de a-i „trezi” pe colegii lui. Răspunsul lor îl vom vedea cu Slovenia lui Jan Oblak.

Danemarca – Serbia (25 iunie, ora 22:00, Pro Arena)
Meci decisiv pentru ambele echipe. Cine bate merge mai departe. Cine pierde pleacă acasă. Danemarca se bazează pe sclipirile lui Christian Eriksen. Sârbii îi au pe Milinkovic-Savic, Tadic, Vlahovic. Jucători unul și unul, dar care nu sunt în stare să formeze o echipă în adevăratul sens al cuvântului.

Grupa D (meciurile se vor disputa marți, 25 iunie, ora 19:00

Olanda – Austria (marți, 25 iunie, 19:00, Pro TV)
Marele derby al grupei. Olanda (4 puncte) pare mare favorită, fiindcă îi are în formă pe Depay, Simmons, Gakpo. Dar nici Austria, care are 3 puncte, nu e genul de echipă care să renunțe la luptă cât timp mai are o șansă de calificare.

Franța – Polonia (marți, 25 iunie, ora 19:00, Pro Arena)
Franța are 4 puncte și întâlnește prima echipă eliminată matematic din competiție, pe Polonia. E greu de crezut că Mbappe, Griezmann, Giroud și restul colegilor vor lăsa să le scape printre degete șansa de a termina primii în grupă.

Grupa E (meciurile se vor disputa miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00)

România – Slovacia (miercuri, 26 iunie, ora 19:00, Pro TV)
Un egal le-ar asigura calificarea în „optimi” ambelor echipe. Nicolae Stanciu, Dennis Drăguș, Dennis Man sunt jucătorii de care ne legăm cele mai mari speranțe. Slovacii se laudă cu Skriniar (PSG) și Lobotka (Napoli).

Ucraina – Belgia (miercuri, 26 iunie, ora 19:00, Pro Arena)
Eșecul în acest meci este sinonim cu eliminarea din competiție. Ambele echipe au dezamăgit într-un meci și s-au impus în altul. Favorită se anunță Belgia lui Lukaku, De Bruyne, Doku. Dar ucrainenii Mudryk și Dovbyk vor să demonstreze de ce au o cotă atât de mare.

Grupa F (meciurile se vor disputa miercuri, 26 iunie, ora 22:00)

Georgia – Portugalia (miercuri, ora 22:00, Pro Arena)
Lusitanii sunt calificați după primele două meciuri. Echipa lui Cristiano Ronaldo a jucat fără greșeală în primele două partide, fiind una dintre favoritele competiției. Gruzinii, aflați la primul lor turneu final, au făcut meciuri spectaculoase, dar n-au avut și experiența de a scoate rezultate favorabile.

Cehia – Turcia (miercuri, ora 22:00, Pro TV)
Joc decisiv pentru ambele formații. Turcia are și două variante din trei (victoria și egalul) pentru a merge mai departe. „Otomanii” îl au pe Arda Guler, de la Real Madrid, care a bătut un record de precocitate la un turneu final de Euro, devenind cel mai tânăr marcator.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton