Homepage  / Televiziune

EURO 2024: Cine transmite la TV România – Ucraina, primul meci al tricolorilor de la Euro

EURO 2024: Cine transmite la TV România – Ucraina, primul meci al tricolorilor de la Euro

de Tavi Cojocaru,

Meciul România – Ucraina, primul din Grupa E de la Campionatul European din Germania, este programat luni, 17 iunie, de la ora 16:00, și va fi transmis de Pro TV. Din grupa noastră mai fac parte Belgia și Slovacia.

România revine la un turneu final după o pauză de 8 ani. În 2016, tricolorii, pregătiți atunci de Anghel Iordănescu, au ieșit din faza grupelor, după ce au obținut 1 punct (1-2 cu Franța, 1-1 cu Elveția, 0-1 cu Albania).

Acum, formația antrenată de Edi Iordănescu, fiul „Generalului”, are planuri de a ieși din grupă. Această ediție, prima de la Euro cu 24 de formații, le dă șansa de a ajunge în optimile de finală primelor două clasate din fiecare dintre cele 6 grupe, plus alte 4 echipe dintre cele situate pe locul 3 în grupe.

România – Ucraina, cu peste 30.000 de români în tribune

România – Ucraina se va disputa pe superbul stadion „Allianz Arena” din Munchen, iar la meci sunt așteptați peste 30.000 de suporteri români.

România va alinia, cel mai probabil, următoarea echipă de start: Fl. Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, N. Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă.

Adversarii sunt favoriți

Naționala Ucrainei are un lot mult mai bine garnisit cu vedete. Mudryk, de la Chelsea, este cel mai periculos. Dovbyk, de la Girona, golgheterul ultimului campionat al Spaniei, este altă „perlă” a ucrainenilor. Lunin (Real Madrid), Tsygankov (Girona), Malinovskyi (Genoa) și, mai ales, Zincenko, de la Arsenal Londra, sunt alte nume importante ale selecționatei antrenate de fostul mare fotbalist Serghei Rebrov.

„Se apropie momentul debutului la un turneu final. Avem multă bucurie și multă emoție. E un moment pe care îl merităm, pe care ni l-am creat. E multă presiune, dar vrem să reprezentăm cu mândrie țara.

Vrem ca românii să se regăsească în echipa națională și să arătăm că atunci când există unitate, spirit, muncă, seriozitate și disciplină, orice e posibil. Începem cu mult entuziasm”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Meciul România – Ucraina se joacă de la ora 16.00. Ține pumnii naționalei și urmărește România – Ucraina la Euro 2024 – LIVE TEXT!  

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton