Homepage  / Recomandări

EURO 2024: Cine transmite la TV partida România – Slovacia, meciul care ne poate aduce calificarea în fazele eliminatorii

EURO 2024: Cine transmite la TV partida România – Slovacia, meciul care ne poate aduce calificarea în fazele eliminatorii

de Tavi Cojocaru,

Ultimul meci al tricolorilor din Grupa E de la turneul final, România – Slovacia, este programat miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00 și va fi transmis în direct de Pro TV.

Partida va avea loc la Frankfurt, pe stadionul după care a fost „copiată” și „Arena Națională” din București. La fel ca la noi, gazonul de pe stadionul din Frankfurt este de o calitate îndoielnică.

După primele două runde, în Grupa E este egalitate aproape perfectă, toate echipele având câte 3 puncte, după ce au câștigat un meci și au pierdut un altul. În aceste condiții, diferența o face golaverajul, iar România e prima, cu +1 (3-2). Tot +1 (2-1) are și Belgia, dar „diavolii” sunt pe 2 fiindcă au marcat mai puțin. Slovacia este pe 3, cu golaveraj 0 (2-2). Iar Ucraina este ultima, cu -2 (2-4).

În aceste condiții, România și Slovacia s-ar califica ambele mai departe cu un egal. Situația nu este o premieră. Au mai situații când ambele echipe erau avantajate de un singur rezultat și chiar s-a petrecut.

Edi Iordănescu: „E cea mai complicată grupă”

„Vom juca pentru a ne califica! E cea mai complicată grupă. La un moment dat era riscul să avem 3-3 la golaveraj. Trebuie să fim atenți la orice. Acum e primul moment în care ne vom uita și la celelalte rezultate”, a declarat Edi Iordănescu la conferința de presă de după partida cu Belgia.

România se poate califica, în funcție de rezultate, de pe locurile 1, 2 sau 3 și, în funcție de poziția finală din grupă își va cunoaște și adversara din optimi. Dar, la fel de bine, poate termina și pe ultimul loc și ar veni acasă.

Palmaresul ne e favorabil

În istoria partidelor directe cu Slovacia, România are un palmares net pozitiv. Din 11 întâlniri directe, România a învins în 5, în alte 5 s-au înregistrat remize, iar slovacii au un singur succes, obținut în 1942!

România întreagă așteaptă o nouă reprezentație de gală, cum a fost cu Ucraina. Toate speranțele se leagă, în special, de Nicolae Stanciu, Denis Drăguș și Dennis Man.

Cei mai importanți jucători ai Slovaciei sunt Milan Skriniar, fundașul de la PSG, și Stanislav Lobotka, de la Napoli.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton