Homepage  / Televiziune

EURO 2024: Cine transmite la TV meciul România – Belgia

EURO 2024: Cine transmite la TV meciul România – Belgia

de Tavi Cojocaru,

Partida România – Belgia, al doilea joc al tricolorilor la actuala ediție a turneului final al Campionatului European de fotbal, este programată sâmbătă, 22 iunie (ora 22:00) și va fi transmisă în direct de Pro TV.

Grupa E a fost grupa primelor mari surprize în prima etapă. România a câștigat convingător meciul cu Ucraina, scor 3-0, iar Slovacia a învins și mai surprinzător pe Belgia, scor 1-0.

În al doilea meci din grupă, România o întâlnește pe Belgia, considerată, înainte de startul turneului final, marea favorită.

Acum, cu 1 punct, tricolorii ar fi aproape siguri de calificarea în „optimi”. România și Belgia s-au întâlnit de 12 ori până acum, iar palmaresul este egal: fiecare are câte cinci victorii, iar două meciuri s-au încheiat la egalitate. Ultimul duel a fost un amical din 2012, disputat la București, câștigat de România cu 2-1, dar șters din palmaresul naționalei fiindcă tricolorii au făcut prea multe schimbări.

Un nou miracol de la Stanciu?

Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei României, a strălucit cu Ucraina. La fel Dennis Man și Denis Drăguș. De la ei se așteaptă golurile izbăvitoare și la meciul de la Koln. Din nou, se așteaptă ca fanii români să ia cu asalt stadionul.

Cine sunt pericolele Belgiei

Belgia știe că un nou eșec va fi sinonim cu o eliminare prematură neașteptată din competiție.

Starurile echipei antrenate de Domenico Tedesco sunt atacantul Romelu Lukaku, de la AS Roma, mijlocașul Kevin de Bruyne și atacantul Jeremy Doku, ambii de la Manchester City.

„Primul rezultat, acel 3-0 pentru România, a fost surprinzător pentru noi, precum a fost și acest meci. Am spus mereu că vom avea o grupă complicată și că nu trebuie să presupunem automat că vom trece de ea. România, de exemplu, nu pierde multe meciuri, și știam asta de la bun început”, a declarat Domenico Tedesco, antrenorul Belgiei.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton