Homepage  / Recomandări

EURO 2024: Cine transmite finala Spania – Anglia, finala actualei ediții

EURO 2024: Cine transmite finala Spania – Anglia, finala actualei ediții

de Tavi Cojocaru,

Spania – Italia, meciul din finala Campionatului European de fptbal, va avea loc pe „Olympiastadion” din Berlin, duminică, 14 iulie, de la ora 22:00. Meciul va fi transmis în direct de Pro TV.

Spania are în palmares trei succese, în edițiile din 1964, 2008 și 2012. Anglia n-are niciun trofeu european, dar s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în ultimul act. La ediția precedentă, a pierdut în fața Italiei, chiar pe „Wembley”, după loviturile de departajare.

Spania n-are palmares pozitiv și în întâlnirile directe cu Anglia: 10 victorii, 4 remize și 13 succese pentru insulari. Ultimul meci direct a fost pe 15 octombrie 2018, când Anglia a câștigat cu 3-2, într-un meci contând pentru Liga Națiunilor.

Meciul de la Berlin va fi arbitrat de francezul Francois Letexier, în vârstă de 35 de ani, deși mulți îl vedeau favorit pe polonezul Szymon Marciniak, cel care a arbitrat și finala ultimului Campionat Mondial.

Spania – Anglia: au învins în toate meciurile

Spania a fost echipa care a oferit cel mai bun fotbal la acest turneu final, obținând victorii pe linie. În grupe, Spania a trecut cu 3-0 de Croația, 1-0 de Italia, 1-0 de Albania. În „optimi”, trupa lui Luis De la Fuente a trecut de Georgia cu 4-1, în „sferturi” a eliminat țara-gazdă, Germania, scor 2-1, după prelungiri. În semifinale, Spania a învins Franța cu 2-1.

Anglia n-a impresionat. În grupe a învins Serbia cu 1-0 și a făcut remize cu Danemarca, 1-1, și cu Slovenia, 0-0. În „optimi”, Anglia a avut un noroc incredibil. A egalat-o pe Slovacia în minutul 90+5 și a învins-o printr-ul gol marcat de Harry Kane în prelungiri. În „sferturi”, au scos Elveția după loviturile de departajare, iar în semifinale au învins Olanda cu 2-1, cu un gol în minutul 90.

Va fi un duel fantastic între spaniolii Lamine Yamal (care face 17 ani abia cu o zi înaintea finalei), cel mai tânăr marcator din istoria Campionatelor Europene, Nico Williams, Dani Olmo, Rodri, pe de o parte, și superstaruri precum Harry Kane, Bukayo Saka, Jude Bellingham etc.

Echipele probabile

SPANIA: Unai Simon – Dani Carvajal, Nacho, Le Normand, Laporte, Cucurella – Fabian Ruiz, Rodri, Dani Olmo – Lamine Yamal, Alvaro Morata, Nico Williams

ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Mainoo, Rice, Trippier – Foden, Bellingham – H. Kane.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton