; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nae Caranfil

Eugenia Vodă îl aduce pe regizorul Nae Caranfil la „Profesioniştii”

25 October 2017

Invitatul emisiunii „Profesioniştii' de sâmbătă, 28 octomrbrie, ora 22.00, la TVR 1 va fi un cineast iubit de marele public: Nae Caranfil. 

 

Eugenia Vodă a conceput interviul ca pe „un posibil film de Nae Caranfil': alert, plin de farmec, niciodată plictisitor! Pentru cei care au văzut cu plăcere Filantropica şi alte filme caranfiliene.

Nae Caranfil a absolvit în 1984 cursurile Institutului Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică şi a fost repartizat la Buftea ca asistent regie, lucru care nu i-a fost pe plac din prima clipă. A urmat teatrul, dar numai pentru a acumula mai multă experienţă, spre a-şi atinge scopul: acela de a face filme.

A debutat ca regizor şi scenarist în 1993 cu E pericoloso sporgersi, peliculă premiată la festivalurile de film de la Bratislava din acelaşi an şi Baule-1994, dar şi de către ACIN în 1993. Acestui moment de succes i-au urmat altele: Asfalt tango (1995), Dolce far niente (1999), Filantropica (cel mai cunoscut şi de succes film al său, lansat în 2001), Restul e tăcere (2008), Closer to the Moon (marele jaf din 1959 comis de 5 inşi asupra maşinii BNR, varianta Nae Caranfil), 6.9 pe scara Richter (noua sa comedie muzicală, lansată la final de 2016).

 

Dialogul Eugenia Vodă – Nae Caranfil va fi difuzat la TVR 1 şi online, pe TVR+, sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 22.00.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare