; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

1576120472118

Este oficial: Jocurile Olimpice din această vară au fost amânate

25 March 2020

Era și timpul: după discuții și consfătuiri, Comitetul Olimpic Internațional a anunțat în sfârșit marți, 24 martie, că Jocurile Olimpice de Vară 2020, ce erau programate să înceapă pe 24 iulie, la Tokyo, Japonia, se amână până la o dată ulterioară, nu mai târziu de vara lui 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Potrivit comunicatului oficial, „În circumstanțele actuale și în baza informațiilor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, președintele Comitetului Olimpic Internațional (n.r. Thomas Bach) și primul ministru al Japoniei (n.r. Shinzō Abe) au decis că Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo trebuie reprogramate la o dată ulterioară, nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a proteja sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicați în organizarea Olimpiadei și comunitatea internațională', scrie yahoo.com.

 

Vestea, așteptată de toată lumea în ciuda refuzului inițial al organizatorilor de a lua în calcul această variantă, vine în contextul în care lumea sportului este practic în pauză, cu numeroase competiții amânate pentru toamnă sau chiar anul viitor: campionate naționale de fotbal, EURO 2020, turnee de tenis precum Roland Garros, finalele Ligii Campionilor sau Europa League, curse cicliste etc.

De asemenea, anunțul a fost făcut după ce oficiali din țări precum Canada și Australia au transmis că nu-și vor lăsa sportivii să participe la o competiție care le-ar pune sănătatea în pericol. 

Potrivit sursei citate, este pentru prima dată în istorie când o Olimpiadă este amânată. Până acum, mai multe au fost anulate din cauza războiului (în 1916, 1940, 1944).

Comitetul Olimpic Internațional a anunțat  oficial noile date pentru Jocurile Olimpice de Vară

 Ca urmare a declarației comune a Comitetului Olimpic Internațional și a Comitetului Organizatoric Tokyo 2020 Jocurile Olimpice au fost reprogramate pentru 23 iulie – 8 august 2021.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare