; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Escaladati barajul!

14 September 2009

Echipa nationala de tenis a Romaniei va juca meciul din deplasare cu Suedia cu un singur gand: pastrarea locului in Grupa Mondiala a Cupei Davis.

Echipa nationala de tenis a Romaniei spera intr-un miracol la meciul cu Suedia, contand pentru barajul de mentinere in Grupa Mondiala din Cupa Davis. Intrecerea se va disputa in perioada 18-20 septembrie, in sala “Idrottens Hus” din Helsingborg. Romania n-a mai retrogradat din Grupa Mondiala din 1996 si, de atunci, a devenit o specialiasta a barajelor, castigandu-le pe toate 13! Suedia are de partea sa propriul teren si propriul public, dar nu numai atat. Gazdele au ales sa joace pe o suprafata rapida, fapt care nu le convine deloc romanilor, care ar fi preferat zgura. Nici trecutul nu ne lasa sa visam prea mult. Singura intalnire directa, care a avut loc in 1979, la Bucuresti, a fost castigata de Suedia cu 3-2. Romania n-a mai contat in Cupa Davis de pe timpul lui Ilie Nastase si Ion Tiriac, in timp ce Suedia a cistigat ultima oara trofeul in 1998.

“Suedia e favorita, insa eu cred e un meci pe care-l putem castiga”, ne-a declarat antrenorul Adrian Marcu, care a ramas colaborator al lui Pavel pe probleme tehnice, chiar daca nu mai are nicio functie oficiala la lot. “Faptul ca am rezistat in Grupa Mondiala atatia ani, daca le raportam la conditiile existente. In Romania sunt numai 950 de sali de tenis, in timp ce in Germania sunt 65.000, iar in Franta – 55.000. Bugetul federatiei noastre este de 500.000 de euro, in timp ce bugetul Frantei este de 150 de milioane de euro!”, a completat Adrian Marcu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare