; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Epopee extraterestra

28 September 2009

“District 9” nu e doar un SF de nota 10, are si un mesaj, lovind in xenofobie, segregare sociala si companii multinationale. Asteptam continuarea promisa de regizor!

Un regizor debutant, protejat al lui Peter Jackson (Neill Blomkamp), un actor debutant, de profesie producator media (Sharlto Copley), un subiect bazat pe un scurt metraj de care nu a auzit nimeni (“Alive in Joburg”), un buget de 30 de milioane de dolari si un subiect care trimite la apartheid. Amestecate cu cap, aceste coordonate dau nastere unui film extraordinar. Pelicula combina efectele speciale de top, emotia pe care ti-o transmitea micul E.T., look-ul filmelor cu extraterestri din anii ’80 si cel modern impus de combinatia de interviuri fictive si imagini video din care e construita povestea.

Evacuati
Plecand de la evenimente reale care au avut loc in Africa de Sud in anii ’70 (cand peste 60.000 de persoane de culoare au fost mutate cu forta din Cape Town), filmul spune povestea unui om care devine erou fara sa vrea. In 1982, o nava extraterestra ramane in pana deasupra Johannesburgului, iar extraterestrii din ea sunt izolati in Districtul 9, pazit cu strasnicie de compania militara Multinational United (MNU). Dupa 20 de ani, zona e o mahala imunda, populata de extraterestri care ar face orice pentru o conserva cu hrana pentru pisici, iar MNU decide sa-i mute in afara orasului.

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare