; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ihr2MVlw

Epic Drama va difuza în premieră al doilea sezon al serialului „Submarinul”

14 May 2020

Postul de televiziune Epic Drama a anunțat că va difuza în premieră al doilea sezon al serialului „Submarinul', adaptarea după bestseller-ul internațional al lui Lothar-Günther Buchheim, corespondent german în timpul WWII pe teme de detectoare de mine, distrugătoare și submarine.

Primul episod din sezonul 2 va fi difuzat pe 17 mai, de la ora 22.00. Sezonul doi, filmat de-a lungul a 104 zile, în cinci locații diferite – La Rochelle (acolo unde s-au desfășurat evenimentele istorice), Manchester, Liverpool, Praga și Malta – promite secvențe de acțiune impresionante, schimbări neprevăzute și studii intensive asupra personajelor.

Ce se va întâmpla în al doilea sezon al serialului „Submarinul'

Este luna decembrie a anului 1942, când foarte experimentatul Johannes von Reinhartz (interpretat de Clemens Schick), un as în ale submarinelor, este trimis într-o misiune secretă către Coasta de est a Americii, la bordul unui U-822. Scopul său este acela de a debarca trei sabotori. Însă loialitatea sa față de Germania este pusă la îndoială, și un alt submarin, U-612, având ca ofițer comandant pe Wrangel (jucat de Stefan Konarske) este trimis în urma sa. Între timp, Hoffman (Rick Okon), un fost ofițer comandant al U-612, scapă ca prin minune de la moarte undeva în Oceanul Atlantic. La New York, caută și găsește adăpost la Sam Greenwood (Vincent Kartheiser), care îi datorează lui Hoffmann viața. Tot acolo, îl întâlnește pe Berger, un avocat corrupt, de origine germană (Thomas Kretschmann). Va reuși acesta să îl ajute să se întoarcă în Germania? În același timp, în La Rochelle, Franța, Simone (interpretată de Vicky Krieps) ajută în secret pe cei afectați de ocupația nazistă, și, împreună cu colega sa de cameră Margot (Fleur Geffrier), caută o cale de fugă pentru o familie de evrei. Nu știe, însă, că Forster (Tom Wlaschiha), Comandant al Gestapo, o suspectează.

O distribuție de success!

Noul sezon are în distribuție actori noi, precum Clemens Schick (Casino Royale), Thomas Kretschmann (Avengers: Age of Ultron), Rochelle Neil (Terminator: Dark Fate), Ulrich Matthes (The Downfall), Paul Bartel (Les Petits Princes), Michael McElhatton (Game of Thrones), și Sebastian Hülk (The White Ribbon). Însă distribuția include și actori deja cunoscuți de publicul serialului, precum Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Rick Okon (Tatort), Vincent Kartheiser (Mad Men), Fleur Geffrier (Elle), Thierry Frémont (Allied), Rainer Bock (Better Call Saul), Leonard Scheicher (Finsterworld), Robert Stadlober (Summer Storm), Franz Dinda (The Cloud), Stefan Konarske (The Young Karl Marx), Leon Lukas Blaschke (Dark) și Pit Bukowski (Der Bunker).

Pentru interpretarea sa în serial, Vicky Krieps (Phantom Thread) a fost premiată cu un Golden Nymph în cadrul Festivalului de film pentru televiziune de la Monte Carlo și a primit premiul de „Cea mai bună actriță'.

Sezonul doi al Submarinului a fost regizat de către Matthias Glasner (Blochin, Der Freie Wille), de asemenea și scenarist, precum și de Rick Ostermann, al cărui prim film de lung metraj a primit multe multe premii, inclusiv „Premiul german pentru pace în cinematografie'. David Luther – care, pentru munca sa la primul sezon al seriei, a fost răsplătit în Germania cu un „Premiu pentru televiziune' și un „Premiu pentru filmare' – și Philipp Blaubach sunt directorii de fotografie ai acestui sezon.

 

Serialul a primit numeroase nominalizări și premii în decursul anului 2019, inclusiv la Festivalul de film de televiziune de la Shanghai pentru „Cea mai bună serie TV/ miniserie străină'. A fost recompensat cu un Trofeu ROMY (Premiul juriului'), un Premiu Special al Juriului', în cadrul Festivalului de film pentru televiziune din Bavaria, o nominalizare Golden Nymph pentru Cea mai bună dramă pentru televiziune' și una pentru Premiile Grimme, la categoria Ficțiune'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare