; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Miss Marple

Epic Drama aduce sezonul 2 din apreciatul serial britanic „Miss Marple”

29 April 2021

De sâmbătă 1 mai, de la ora 22.00, Epic Drama aduce sezonul al doilea al serialului „Miss Marple', în original „Agatha Christie’s Marple' (2004). Sezonul, care a avut premiera în Marea Britanie în februarie 2006, are patru episoade.

 

Miss Jane Marple (Geraldine McEwan) este o englezoiacă tipică, cam în vârstă și mare amatoare de dezlegat mistere. Din fericire, aparentul pașnic sătuc în care locuiește, ca și cele din jur, mustesc de crime care mai de care mai alambicate, numai bune de descâlcit de personajul din nuvelele și povestirile celebrei scriitoare Agatha Christie. Iar polițiștii, chiar dacă nu au printre proceduri apelarea la o venerabilă doamnă pentru a găsi ucigașii, au început să-i aprecieze ajutorul neprețuit. 

 

Și în al doilea sezon, Miss Jane Marple își continuă aventurile, investigând noi cazuri de crimă. Patru mistere va avea de rezolvat simpatica doamnă: uciderea proprietarului Casei Sittaford în mijlocul unui viscol, o aparentă sinucidere provocată de o scrisoare anonimă plină de ură, dispariția a două doamne dintre-un azil de bătrâni și niște apariții bizare într-o casă recent cumpărată.

 

Miss Marple. Un episod premiat

Al doilea episod al serialului, „Degetul mișcător', care va fi difuzat, sâmbătă 8 mai, de la aceeași oră – 22.00, a primit două premii (la categorii tehnice) la Festivalul Internațional de Film și Televiziune de la New York, în 2007. 

Acțiunea se petrece în Lymstock, un orășel cu o mulțime de secrete rușinoase, în care Mona Symmington (Imogen Stubbs) se sinucide. Dar Miss Marple nu crede că este vorba doar despre o simplă sinucidere. Din distribuția episodului mai fac parte: James D’Arcy, Frances de la Tour, Jessica Hynes.

NUMĂRUL CURENT 17/2021

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare