; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Engin Ozturk   Printul Selim   Suleyman Magnificul   Sub domnia iubirii Kanal D

Engin Öztürk: “În locul tronului, aş fi preferat să mă dedic vieţii personale!”

08 May 2014

Engin Öztürk, cel care dă viaţă prinţului Selim al II-lea, în serialul Suleyman Magnificul: Sub domnia iubirii', difuzat de Kanal D, a mărturisit că, dacă ar fi fost, în realitate, moştenitorul tronului Imperiului Otoman, ar fi ales viaţa personală, în detrimentul rangului.

Engin Ozturk - Printul Selim - Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii Kanal D

Engin, în vârstă de 27 de ani, a fost întrebat de către ziariştii turci ce ar fi ales dacă ar fi fost în realitate Selim şi ce asemănări există el şi Prinţ.

Dacă eram eu Selim al II-lea, în loc tronului şi al intrigilor, aş fi preferat să mă dedic vieţii personale!', a spus Engin.

Actorul a mai povestit că a studiat mult pentru a intra cât mai bine în pielea personajului său.

Din ce învăţăm la şcoală, în general, istoria perioadei Otomane se rezumă la cine şi în ce an a fost padişah' şi alte asemenea lucruri, pe care le-am memorat automat. Am ignorat total tot ce a caracterizat aceste personaje, trăirile lor, slăbiciunile, pasiunile sau punctele forte. În scoală nu am fost prea bun la istorie, motiv pentru care nu aveam prea multe cunoştinte despre Selim al II-lea.

Când am acceptat rolul, m-am apucat să citesc multe cărţi de istorie. Prima pe care am citit-o a fost “Scrisori turceşti”. La început mi-am îndreptat atenţia numai pe lucruri legate de Selim al II-lea, familia sa şi politica pe care a dus-o, apoi m-am surprins studiind perioada Imperiului Otoman, în general. Istoria este foarte frumoasă!', a zis actorul.

Türkü Turan si Engin Ozturk

În viaţa privată, Engin are o relaţie, din 2012, cu o actriţă turcoaică, Türkü Turan, cu doi ani mai mare decât el.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare