; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

“Enescu în inima mea”, dezbatere-eveniment la TVR

19 August 2013

Astăzi, 19 august, de la ora 21.00, chiar în ziua aniversării a 132 de ani de la naşterea lui George Enescu (n. 19 august 1881 – d. 4 mai 1955), TVR 2 a pregătit un program special dedicat marelui muzician român. 

Cunoscutul dirijor Tiberiu Soare va modera luni la TVR 2 o dezbatere realistă, deschisă, despre istoria, prezentul şi viitorul festivalului, întâlnire ce se va transforma într-o memorabilă poveste din care vom resimţi parfumul fin al muzicii enesciene.

Invitații acestei dezbateri sunt Mihai Constantinescu, director ARTEXIM, organizator al Festivalului Internațional „George Enescu', și talentatul violonist Alexandru Tomescu, care a participat în anul 1999 la Concursul Internațional George Enescu și care va urca anul acesta pe scena festivalului la Sibiu.

Cu doar două săptămâni înainte de debutul evenimentului muzical al acestei toamne, melomanii vor putea afla luni seara la TVR 2 care sunt tendințele de interpretare a partiturilor lui Enescu de către diferite orchestre ale lumii, de ce interpretarea unei compoziții de George Enescu este o condiție obligatorie pentru acest eveniment, care sunt momentele speciale ale celei de-a XXI ediții a festivalului, dar și care sunt provocările financiare ale organizării și gestionării unui eveniment cultural de o asemenea anvergură.

Festivalul „George Enescu' se va desfăşura între 1 şi 28 septembrie.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare