; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Emma mackey sex education netfli crop 1578264100 1561x1041

Emma Mackey o va juca pe Emily Brontë într-un film biografic

29 May 2020

Emma Mackey, cunoscută din serialul „Sex Education', va juca rolul lui Emily Brontë într-un film biografic intitulat „Emily', concentrat pe viața autoarei celebrului roman „La răscruce de vânturi', informează townandcountrymag.com. 

Filmul reprezintă debutul în regie al actriței Frances OConnor („Familia din Mansfield Park', „Madame Bovary', „Inteligență artificială', „Mr. Selfridge'), care este și autoarea scenariului, iar distribuția este în mare parte stabilită. Emily Brontë, cea mai precoce, rebelă, timidă și singuratică dintre surorile Brontë va fi jucată de Emma Mackey, Joe Alwyn („Favorita', „Mary, regina Scoției') va fi bărbatul de care aceasta se îndrăgostește, Emily Beecham („Ave, Caesar!') va fi la fel de celebra ei soră, Charlotte Brontë, autoarea binecunoscutului roman „Jane Eyre', iar Fionn Whitehead („Dunkirk') va fi fratele lor, Branwell Brontë. Încă nu s-a stabilit cine o va juca pe mezina Anne Brontë, autoarea romanului „Necunoscuta de la Wildfell Hall'. 

„Opera lui Emily Brontë, proza și poemele ei transmit pasiune, sentimente puternice și, mai ales, o inteligență de-a dreptul extraordinară. Filmul acesta o va face să trăiască din nou în ochii publicului, spune Frances OConnor. Povestea vieții ei este despre o tânără care a îndrăznit să se autoeduce și să-și urmeze adevărata natură, indiferent de consecințe. «Emily» este, de fapt, o scrisoare de dragoste către femeile de astăzi, în special către cele tinere. Ea le provoacă, peste timp, să se autodepășească și să țină mereu seama de adevărata lor voce și de potențialul pe care îl au. Sunt extrem de încântată să lucrez cu o distribuție atât de tânără, talentată și pasionată, cu oameni luminoși, inteligenți și plini de energie'.  

Deocamdată nu se cunoaște data începerii filmărilor, care va fi influențată, evident, de regulile impuse de pandemie. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare