; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Asta i Romania 1

Emisiunea “Asta-i România!” are o nouă campanie, “Ție ți-e frică de întuneric?”

04 March 2016

Emisiunea Asta-i România!', difuzată la Kanal D, în fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, a demarat campania Ție ți-e frică de întuneric?', în cadrul căreia telespectatorii vor putea urmări reportaje despre viața grea a oamenilor care trăiesc izolați, în condiții demne de Evul Mediu.

Asta-i Romania 1

În ediția din acest weekend, echipa emisiunii Asta-i România' ajunge la Bistrița, la poalele munților Bârgăului, ghid fiind părintele Gavril Hortz, de la mănăstirea Piatra Fântânele. Deși primăvara e aproape, zăpada îi ține captivi pe locuitorii cătunelor. În acest loc parcă uitat de Dumnezeu se ajunge cu dificultate. Când se lasă seara, oamenii își luminează odăile cu ajutorul lămpilor cu gaz sau cu lumânările. Așa se roagă, așa mănâncă și tot așa își fac temele pruncii lor.

Asta- Romania 2

Cu lămpașu ne apucăm și scriem, citim. Și ne pregătim pentru o nouă zi de școală. Așa am învățat și noi și bunii noștri. Așa e și astăzi', spune unul dintre acești copii.

Și pentru că în cătun nu au unde învăța, micuții străbat zilnic pe jos 12 km până ajung la școala din comuna de la poalele muntelui.

Mihai Ghita_Kanal D

Urmăriți sâmbătă, de la ora 20.00, la Kanal D, în emisiunea Asta-i România!', cum supraviețuiesc oamenii din cătunele răsfirate și întunecate ale munților.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare