; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Emir Kusturica pregăteşte un film despre Dostoievski

02 September 2011

Regizorul sârb Emir Kusturica (56 de ani) are de gând să realizeze o peliculă în care Feodor Mihailovici Dostoievski va fi liantul dintre trei poveşti de viaţă, scrie filmofilia.com.

Proiectul e o combinaţie de trei poveşti coerente cu trimitere la scriitorul rus: prima – despre un tânăr care vrea să facă un film despre Dostoievski, dar care poate obţine sponsorizare doar dacă îşi ucide soţia, a doua – despre o fată din Belgrad care vrea să rămână însărcinată cu nepotul scriitorului şi a treia – despre un preot care o cunoaşte pe aceasta din urmă. În plus, Kusturica mai lucrează la alte trei filme: „Tweakers Delight' (2011), „Cool Water' (2012) şi „Wild Roses, Tender Roses' (2012).

Primul film are drept erou un bărbat care va pierde custodia fiului său în 24 de ore, dacă nu-şi pune ordine în viaţă. Al doilea proiect e despre doi fraţi palestinieni care încearcă să treacă ilegal graniţa din Israel în Cisiordania trupul tatălui lor mort. Iar „Wild Roses, Tender Roses' – care îl avea în distribuţie la un moment dat pe Johnny Depp, dar actorul a renunţat la rol din cauza programului încărcat – va fi o biografie a revoluţionarului mexican Pancho Villa, inspirată de romanul „The Friends of Pancho Villa' de James Carlos Blake.

Kusturica l-ar dori ca protagonist pe Gael Garcia Bernal sau pe Benicio del Toro, iar Salma Hayek are şi ea un rol asigurat.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare