; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Eminem (si-) a revenit

15 June 2009

Albii stiu sa faca hip-hop, iar dl. Marsall Mathers e poate cel mai bun exemplu. Dependenta si depresiile nu l-au invins, iar Eminem a lansat primul sau album dupa o lunga pauza.

In mod normal, un muzician ar avea probleme serioase sa isi reia cariera dupa o absenta de cinci ani, provocata de dependenta de medicamente, o relatie autodistructiva si moartea unui prieten apropiat. Dar Eminem nu e orice muzician, iar “Relapse” nu e orice album de revenire. Din propria cenusa, rapper-ul renaste la fel de abraziv si de salbatic, inventand o lume in care celebrul sau alter-ego ticnit, “Slim Shady”, se intoarce la viata. Printre ingrediente se mai numara experientele artistului cu drogurile si fascinatia sa pentru ucigasi in serie. Se intelege de la sine ca nu e genul de album pe care l-ati asculta in seara de Craciun.

“Relapse” a debutat pe locul 1
Legenda hip-hop Dr. Dre, producatorul lui Eminem in aproape toata cariera sa, revine alaturi de “protejatul” sau pe “Relapse” si canta impreuna cu acesta pe primul single, “Crack a Bottle”. Mai adaugati una bucata aparitie 50 Cent si e lesne de inteles motivul pentru care piesa a ajuns pana pe prima pozitie in topurile americane. I-au urmat single-urile “We Made You”, “3 a.m.”, “Old Time’s Sake” si “Beautiful”, care au ajuns toate in Top 40 din S.U.A. (prima urcand intre primele 10). Din punct de vedere comercial, deci, “Relapse” a fost un succes total, debutand pe locul intai in ierarhia albumelor, cu 608 de mii de copii vandute in prima saptamana. Discul puncteaza, insa, si la impresia artistica, fiind o colectie densa si incandescenta de piese, in stilul binecunoscut al rapper-ului. Momentele mai slabe sunt anulate de energia generala, semn ca Eminem canta pentru ca inca are ceva de spus.

de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare