Homepage  / Vedete româneşti

Emily Burghelea, un nou început. „Unii m-au acuzat că profit de accident ca să îmi fac imagine”. EXCLUSIV

Emily Burghelea, un nou început. „Unii m-au acuzat că profit de accident ca să îmi fac imagine”. EXCLUSIV
13

de Cătălina Matei,

La aproape 26 de ani, Emily Burghelea știe exact cât prețuiește viața, pentru că a fost la un pas de a nu mai fi... În urma unui accident înfiorător, întreaga lume i-a fost dată peste cap și ales să dezvăluie etapele recuperării sale pe rețelele de socializare. Înte timp, starea ei de sănătate este mult mai bună, iar telespectatorii o pot urmări și în emisiunea „Vorbește lumea”, la Pro TV.

Emily Burghelea, un nou început după accidentul care i-a pus viața în pericol

După ce în urmă cu trei luni a suferit un accident înfiorător, în urma căruia putea să-și piardă viața, Emily Burghelea a revenit de câteva săptămâni pe micul ecran. Are o rubrică de parenting în cadrul emisiunii „Vorbește lumea” de la Pro TV.

Ce își dorește să facă în continuare? De ce a ales să se expună și cum a reușit să treacă peste accidentul care i-a schimbat viața? Iată ce ne-a dezvăluit Emily Burghelea

Au trecut 3 luni de la accidentul prin care ai trecut în Mauritius și în care ai fi putut să-ți pierzi viața. Cum a decurs recuperarea? Care este starea ta acum?

Recuperarea a fost grea din toate punctele de vedere: fizic, mental, spiritual. Dar m-a ajutat să fiu acasă, înconjurată de iubirea lui Andrei (n.r. soțul lui Emily) și alături de copii. Am trecut prin operații, terapie, am avut zile mai bune și zile grele tare. Iar la final, când credeam că îmi revenisem complet, m-a lovit o pneumonie care m-a întors în spital unde am stat aproape o săptămână internată până am reușit să-i dăm de cap. Acum sunt însă bine, mă tratez în continuare, am grijă de mine și reiau activitățile așa cum am obișnuit oamenii cu energia și bucuria care mă caracterizează.

După accident, pe Instagram, ți-ai ținut constant urmăritorii la curent cu tot prin ce-ai trecut… Cât de greu sau ușor ți-a fost să te expui?

N-a fost ușor pentru mine să arăt partea de recuperare post-eveniment. Aveam răni, eram desfigurată, pansată etc. Dar comunitatea pe care eu am construit-o în online îmi este alături tocmai pentru că a înțeles că sunt un om asumat, natural, curajos. Mă arăt așa cum sunt. Nu mă feresc să apar în pijamale, nearanjată, nemachiată, obosită etc. Nu sunt o influenceriță artificială și perfectă care își arată pe rețelele de socializare viața perfectă. Sunt un om normal, o mamă obosită și depășită uneori, o soție care are și zile rele, o femeie care încearcă din răsputeri să transmită bucurie și entuziasm oamenilor din jur, dar care are și momente în care nu mai poate. Așa că am ales să nu mă ascund după accident, să povestesc prin ce trec, să arăt toată partea de recuperare. Iar când unii m-au acuzat că profit de accident ca să îmi fac imagine am zâmbit amar și am continuat să arăt partea urâtă a vieții tocmai pentru că am vrut să vadă oamenii că sunt asumată și nu mă ascund la greu.

Între timp ai revenit la TV, la „Vorbește lumea”. De ce ai ales rubrica de parenting?

Am acceptat propunerea colegilor de la ProTV de a găzdui o rubrică săptămânală de parenting la emisiunea „Vorbește lumea” pentru că știu cât de provocator e să fii părinte în România în 2024. Și vreau să ajut familiile să descopere lucruri noi, utile, care să le aducă bucurie în viețile lor. Rubrica mea nu își propune să dea sfaturi de parenting. Își propune să arate activități, idei, propuneri de petrecere a timpului liber cu cei mici și tot felul de alte soluții menite să ne facă mai fericiți în familie. Pentru că în fiecare zi văd cât de greu, dar și de superb este să fii mamă și soție și conștientizez că avem nevoie de tot ajutorul pentru a fi mame bune, soții bune etc. Așa că lucrez cu bucurie într-o echipă care fix asta își propune să facă: să ne ajute să fim mai fericiți cu și în viețile noastre.

Emily-Burghelea-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Experiența prin care ai trecut, cu siguranță, ți-a schimbat și perspectiva pe care o ai asupra relației cu prichindeii tăi. Ce ți se pare provocator, acum, la vârsta lor?

Totul e provocator la vârstele lor. Gândiți-vă că, la fel ca multe alte mame, jonglez cu un job, cu multe întâlniri, zile de filmare și proiecte, doi copii ambii sub 4 ani și atât de multe responsabilități că nu le fac față ușor întotdeauna. Și évident că uneori e greu. Avem zile când e o provocare să fim gata toți la timp pentru grădiniță. Avem zile când e o provocare să îmi împart programul cu Andrei ca cineva să fie la dispoziția copiilor când ei au nevoie de noi. Avem zile când e o provocare să îi culcăm la timp. Și tot așa. 

V-ați mutat și în casă nouă… Cum ați amenajat apartamentul?

Uffff…aici chiar m-ai atins într-un punct sensibil. N-am apucat să amenajăm apartamentul nou, ba chiar nu sunt încă gata nici cu despachetatul cutiilor, deși ne-am mutat de peste două săptămâni. Efectiv am fost atât de aglomerați că n-am apucat să desfacem și să aranjăm totul prin casă. Nu mai spun că sunt camere neamenajate, nemobilate etc. După cum știu cei care mă urmăresc în social media noi ne-am mutat forțați în momentul în care proprietarul anterior nu ne-a mai permis să locuim acolo pentru că îl adoptasem pe Don, cățelul nostru. Și-atunci, a trebuit să ne mutăm repede și nu am avut timp prea mult de amenajări și alte lucruri. Dar avem idei, știm cam ce am vrea și încet-încet, cu răbdare și bucurie, o să aranjăm și noua casă. Important e că ne simțim grozav în ea deja și suntem convinși că e locul în care familia noastră va crește frumos în următorii ani.

Și care este activitatea voastră preferată când sunteți toți patru? Cinci, cu cățelul…

Cel mai mult ne place să ne jucăm. Normal, fiindcă sunt copiii la vârsta la care totul  râs, veselie și joacă. Mergem mult în parc, la plimbare, petrecem timp împreună. Iar de când a apărut și Don în viețile noastre… nu vă imaginați câtă bucurie e când suntem toți cinci și e haosul de pe pământ, dar un haos dulce, cu râs și chicoteli.  

Emily-Burghelea-familie-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 10

Revenind la TV, în ce alte proiecte ți-ar plăcea să te implici? Dacă nu o faci deja…

Am în plan și alte proiecte, nu neapărat la TV, dar probabil unele dintre ele se vor duce și în acea zonă. Am început o serie de podcasturi de parenting în care vorbesc cu specialiști despre diferite probleme pe care le întâmpinăm cu toții în viețiile noastre de familie: spre exemplu, am vorbit cu un psihoterapeut despre cum gestionăm mutatul cu copiii, cu medicul meu ginecolog despre naștere, cu un medic ORL-ist despre virozele aferente începuturilor de an școlar și tot așa. Și vor urma interviuri tot mai utile, iar la un moment dat, sper ca aceste interviuri să intre și pe TV, nu doar în online.

De asemenea, am în lucru și alte proiecte care presupun aducerea comunității mele din online în viața reală. Pregătesc evenimente dedicate celor care mă urmăresc în online, eveniment din care să ne încărcăm cu informații, energie și putere. 

Și care sunt producții pe care le urmărești cu mare interes din postura de telespectatoare?

La noi în casă fiecare e cu pasiunile lui. Andrei se uită mult la știri, eu prefer emisiuni mai relaxante. Spre exemplu îi urmăresc pe colegii de la „Vorbește lumea” și în zilele când nu sunt eu cu ei la muncă. Ne mai uităm la filme și, evident, când suntem cu Damian și Amedea ne mai uităm la desene animate.  

Foto: Pro TV; Instagram

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton